Milena Tunguz, Banjalučanka, četvrti najbolji model svijeta: Najmanje vremena imam za privatni život

Piše: Redakcija

Banjalučanka Milena Tunguz kao predstavnica BiH osvojila je četvrto mjesto na svjetskom takmičenju modela „World Top Model 2017“, održanom u Budimpešti. Ova 23-godišnja djevojka ne krije sreću zbog laskave titule, te priznaje kako je ovako visok plasman i očekivala.

– Postojala je strijepnja dok nisam čula svoje ime, ali sam sama sebi govorila kako ima još jedan krug, još jedanput da me prozovu i da sam tu. Iako sam, možda, očekivala i pobjedu, učešće na ovom takmičenju je odlično iskustvo i jedan korak dalje u mojoj karijeri – kaže ona.

Iza Vas su već brojni uspjesi u svijetu mode, no, šta mislite da će ovaj plasman značiti za nastavak Vaše karijere?

– Ovaj plasaman je utjecao na dalji tok moje karijere i više nego što sam zamišljala. Na prvom mjestu je to što se sada mnogi interesuju za mene u BiH, krenuvši od novinara pa do raznih klijenata. Zbog toga mi je zaista posebno drago i važno mi je da se cijene i prepoznaju moji rad i trud. Kad je o karijeri riječ, većinu ponuda sam dobila iz Evrope, što mi je i bio cilj, jer inače živim i radim u Aziji. Zadovoljna sam tokom kojim moja karijera ide.

 Koji su Vam planovi za nastavak karijere?

– Sada mi je cilj Evropa, s Azijom sam, uglavnom, gotova. Mislim da je neki redoslijed: Azija, Evropa pa Amerika. Dug je put ispred mene.

Na koji način ste se pripremali za ovo takmičenje?

– Godinama se bavim modelingom i full time sam model. To mi je glavno zanimanje i uvijek sam spremna. Ovog puta sam radila sve što inače radim, samo duplo više. Sve dok nisam bila sigurna da sam u svakom smislu spremna za jedno takvo prestižno takmičenje i za takvu šansu u životu.

Koji angažman u svijetu mode biste voljeli ostvariti u budućnosti?

– Voljela bih da se nađem na nekoj od naslovnica poznatih svjetskih modnih magazina ili da odradim editorijal za neki od njih. Što se tiče drugih angažmana do sada sam, većinom, sve odradila.

Za svijet modela se često vežu različite predrasude. Šta mislite o njima?

– Mene najviše iritira predrasuda da se modeli samo slikaju i ništa ne rade. Prava istina je da sam ja, kao jedan model, veliki radnik. Radim svakog dana i imam radno vrijeme kao i svi u svom poslu. Uz sve to, u ovom poslu ima mnogo odricanja i nije nimalo jednostavno. Samo neka od odricanja su udaljenost od najbližih, život u nepoznatom, česte dijete, kojih se pridržavam zarad izgleda, treninzi… Najmanje vremena imam za privatni život.

Kada i kako se rodila Vaša ljubav prema modelingu?

– Odmalena sam svojoj porodici pričala i pokazivala kako modeli poziraju i hodaju. Već tada sam znala da ću biti model kada porastem.

Ko je Milena kada nije na pisti ili ispred kamera? Čime volite da se bavite u slobodno vrijeme?

– Volim da se bavim fitnessom i mnogo vremena provodim u teretani. Također, volim da slikam tehnikom ulja na platnu, jer me to mnogo smiruje. Uživam u tome.

Koji je beauty savjet koji sa svima dijelite?

– Mislim da je ključ u načinu života, pravilnoj ishrani, redovnom treningu i uz sve to je potrebno i dovoljno sna.

Koje to vještine jedan model svjetskog kalibra, osim ljepote, mora da posjeduje i razvija?

– Najvažnija je disciplina, a zatim predanost poslu i harizma.

Oprobali ste se u ulozi glumice i iza sebe imate jednu glavnu ulogu. Možete li nam reći više o tome, kao i kako je došlo do ove vrste angažmana?

– Oba filma su snimljena u Indoneziji. Prvi „Story of Hellen Van Stolch“, čija će premijera biti u martu u Jakarti, jeste drama-horor. U tom filmu imam glavnu ulogu i govorim holandski jezik. U drugom filmu, „From London to Bali“ imam jednu od glavnih uloga i sarađivala sam s poznatim indonežanskim glumcima. Taj film je već objavljen i po njemu me već mnogi prepoznaju u Indoneziji. Do angažmana je došlo tako što sam otišla na kasting i prošla.

Mislite li se i u budućnosti nastaviti baviti glumom?

– Definitivno. Ljubav prema glumi se rodila i zaista bih voljela da dobijem još prilika da se oprobam na filmskom platnu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti