Milica Dabović za AZRU: Nakon pretrpljenog fizičkog nasilja i ljubavnog brodoloma

Piše: Redakcija

Da slušam ili čitam šta narod misli, ili bih završila u mentalnoj bolnici ili dva metra pod zemljom. Kažu da istina boli, ali naš narod je čudan narod. I ne upoznaju te, a znaju da te osuđuju. Na osnovu jednog članka iz novine imaju najgore mišljenje o tebi, a da ih pitaš zašto, ne bi imali odgovor

Srbijanska košarkašica Milica Dabović je, osim po sportskim uspjesima, javnosti poznata i po tome što je prošle godine u medijima otvoreno govorila o fizičkom nasilju kroz koje je prošla. Njen tadašnji dečko, Šime Šilkić, ju je, tvrdi, davio, nanio lakše tjelesne povrede, te uzeo njen novac, zbog čega je cijeli slučaj prijavila policiji. Iako tada nije krila koliko joj je teško zbog svega, Milica je pokazala da nije borac samo na terenu nego i u životu, te nastavila dalje. Samo mjesec nakon toga je upoznala partnera Ljubu, kada joj se, kako sama kaže, činilo da njenoj sreći nema kraja. No, poznata košarkašica je, prije rođenja sina Stefana, okončala ovu vezu i danas je samohrana majka. Milica za magazin „Azra“ govori o majčinstvu, svakodnevici sa sinom, ali i dvjema turbulentnim vezama koje su iza nje.

Milica sa sinom

Krajem prošle godine na svijet je stigao Vaš sin Stefan. U čemu Vas je majčinstvo najviše promijenilo?

– Majčinstvo me uopšte nije promijenilo. Uvijek mi je bilo važno da budem dobar čovjek, a kada mi porodica i prijatelji kažu da sam uz to i dobra majka, mojoj sreći nema kraja. Uživam uz Stefana i moj život je dobio pravi smisao. Cijeli svijet stane u samo jedan mali, preslatki osmijeh.

U posljednje dvije godine u Vašem životu se desilo mnogo toga. Bili ste žrtva nasilja, okončali vezu s partnerom Ljubom, no, iz svega toga ste izašli kao pobjednik koji je nastavio dalje. Kada s ove pozicije i vremenske distance pogledate unazad, žalite li zbog neke odluke?

– Ja sam rođeni borac, kako na terenu tako i u životu. Kod mene nema odustajanja i kada je gotovo, za mene je tek počelo. Osuđivali su me što sam se, nakon mjesec nasilja i haosa s bivšim partnerom, radovala životu. Vjerovatno sam trebala da nosim 40 dana crninu, jer sam prijavila nasilje? Nažalost, nisam ga mogla prijaviti i prije ili reći nešto policiji, koja je dolazila na moja vrata, zbog prijetnji koje mi je redovno upućivao čovjek koji mi je uzeo sve, a pritom me mlatio.

Ostatak intervjua čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA, koji se nalazi na kioscima širom Bosne i Hercegovine (broj: 1112.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti