Ana Rucner: Idealan muškarac ne mora izgledati, već samo mom srcu odgovarati

Piše: Redakcija

Internacionalno poznata violončelistica Ana Rucner još u djetinjstvu je pokazivala interesovanje za muziku, pa stoga i ne iznenađuje što je još za vrijeme srednjoškolskih i fakultetskih dana bila stalno angažirana u Mariborskoj filharmoniji. Ko jednom nije vidio način na koji Ana maestralno izvodi klasičnu muziku kao i moderne varijacije na svom violončelu, ostao je uskraćen istinskog užitka. Njen poslovni rokovnik je prebukiran, čekajući let sa sinom za Kinu, gdje je prije nekoliko dana održala muzički masterclass i solističke koncerte, Ana je rado odgovorila na sva naša pitanja. Bilo je mnogo povoda za razgovor, jedan je i taj što je u maju ove godine predstavila i svoj novi spot, obradu pjesme „Ashes“ od Celine Dion. U ovom projektu sarađivala je s dječijom regionalnom zvijezdom Markom Bošnjakom.

– Čula sam za Marka putem YouTubea, a kada smo se upoznali, oduševio me i kao osoba i naravno, svojim glasom. Ubrzo smo dogovorili saradnju. Kako je pjesma „Ashes“ novi hit čuvene Celine Dion, a svima nam se jako dopala, odlučili smo obraditi upravo nju – kaže Ana za naš magazin.

Spot je ujedno bio i najava Vašeg osmog po redu autorskog festivala „Ana u gradu“, koji se svake godine tradicionalno održava na dubrovačkom Srđu. Kakve emocije doživljavate na ovom festivalu?

– Volim reći da je koncert „Pozdrav ljetu“ moja beba. Nevjerovatno je koliko divnih emocija proživljavam kao umjetnica, a baš kao i moji gosti. Poseban je to koncert, jer počinje u pet sati ujutro, s prvim ljetnim suncem, a na taj dan ujedno se slavi i svjetski dan muzike. Uživam svirati i posmatrati moju dragu publiku kako uživaju u muzici i iščekivanju Sunca. Trudim se svake godine prirediti neki novi program koji bi se uklopio u predivnu prirodu i te posebne trenutke.

Postoji li ime na muzičkoj sceni s kojim biste voljeli ostvariti saradnju?

– Ne postoji. Saradnje se za mene rađaju spontano i nastaju u trenutku.

Ana sa sinom Darianom na putu za Kinu

Prije četiri godine ste u potpuno mirnom i prijateljskom razgovoru donijeli odluku da nakon skoro deset godina zajedničkog života s Vladom Kalemberom zatvorite bračno poglavlje i krenete dalje, svako svojim putem. Kako ste uspjeli, nakon dugogodišnjeg braka izgraditi prijateljski odnos?

– Mi smo uvijek bili, prvenstveno, dobri prijatelji. Roditelji smo predivnog dječaka, a naš dječak zaslužuje oba roditelja. Zbog njega, a i naših smirenih, te zrelih osobina održavamo skladan odnos od prvog dana od kada smo donijeli odluku o razvodu braka. Za sve je potrebno vrijeme, te zdrav razum, kao i kompromis u samom odnosu, bio on bračni ili ne.

Kako izgleda Vaš idealan muškarac?

– S obzirom na to da ga još nisam srela, teško mogu dati pravi odgovor, ali svakako znam jedno…, ne mora izgledati, samo mom srcu odgovarati.

KOMPLETAN INTERVJU ČITAJTE U PRINTANOM IZDANJU MAGAZINA AZRA KOJI JE U PRODAJI ŠIROM BIH I JADRANA

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti