Politika i estrada: Pjevačica žestoko napadnuta jer je pjevala “jači smo od Srbije”

Piše: Redakcija

Da ni estrada nije lišena političkih prepucavanja na balkanskim prostorima odavno je svima jasno. Jedan od posljednjih slučajeva koji su izazvali pravu buru na Ex-Yu muzičkoj sceni je pjesma Jadranke Barjaktarović, mlade folk pjevačice iz Berana koja godinama živi u Beogradu i nastupa u klubovima.

Barjaktarović se našla na meti žestokih napada iz Srbije odakle posebno njene kolege siju žestoke oštrice osude zbog njenog nastupa u Podgorici u nedjelju navečer, kada je pjesmu Mitra Mirića “Ne može nam niko ništa” otpjevala sa izmijenjenim tekstom: “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”

– „Kako te nije sramota, u Srbiji zarađuješ hljeb, a pjevaš protiv Srbije”, “Bruka”, “Srozala si se najniže moguće“ -samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Pjevačica se oglasila izjavom za „Blic“.

-Nastupala sam u Podgorici u jednom klubu, i u jednom trenutku pojavilo se oko hiljadu patriota koji su došli sa skupa koji je bio organizovan u Podgorici. Oni su tako pjevali i mene je očigledno ponijela ta atmosfera, pa sam i ja ponovila za njima. Žao mi je što je sve tako shvaćeno. Ja sam Crnogorka volim svoje, a poštujem tuđe. Oni koji me znaju, znaju da ništa loše nisam mislila. Međutim, ko hoće da razumije neka razumije, ko neće, neću nikom da se izvinjavam – rekla je Barjaktarović.

Ona godinama radi i živi i na relaciji Srbija-Crna Gora. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak njenog nastupa. Mnogi sada u Srbiji pozivaju da se Jadranki koju su srbijanski tabloidi prozvali „Milovom pjevačoicom“ zabrani da nastupa u Beogradu. Zbog velikog broja prijava, Instagram je ugasio nalog Jadranki Barjaktarović.

Pročitajte još