Dino Merlin slavi 58. rođendan: Ovako je izgledao kao dječak i u ranoj mladosti

Piše: Redakcija

Dino Merlin, regionalna muzička zvijezda, danas slavi 58. rođendan. Kako su i njegovi ovogodišnji planovi uveliko poremećeni pandemijom Corona virusa, tako su mnogobrojni fanovi najpoznatijeg bosanskohercegovačkog kantautora uskraćeni za novi album koji je Merlin poslije šest godina pauze, namjeravao objaviti s proljeća.

U međuvremenu postao je dedo, nakon što su Dinin sin Hamza i snaha Dženeta Tabaković–Dervišhalidović dobili sina Nezira.

Uz čestitke i želje za zdrav, sretan i dug život jednom od najvećih i najpopurarnijih muzičara naših prostora, redakcija “Azre” donosi fotografiju Edina Dine Dervišhalidovića iz dječačkih dana. Dino Merlin objavio ju je na svoj rođendan prije tri godine na društvenim mrežama.


Osim slike iz djetinjstva, šezdesetih godina prošloga stoljeća, podsjećamo i kako je Dino Merlin izgledao u ranoj mladosti.

U arhivama smo pronašli i jednu “fudbalersku”, naših muzičkih legendi Seida Memića Vajte, Mugdima Avdića Hende i Dine Merlina.

Inače, Dino Merlin završio je bravarski zanat i prije nego što se počeo baviti pjevanjem nekoliko godina bio je zaposlen u “Pretisu” u Vogošći kao metalski radnik – kalioničar. U sjećanje na taj period svog života i svoje prvo radno mjesto, Dino je 2008. godine u proizvodnom dijelu te tvornice predstavio album “Ispočetka”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti