Supruge Trump i Biden nadmašile debatu: Okršaj zagrljaljima i modnim stajlingom ukrao pažnju svih

Piše: Redakcija

 

Foto: AFP

Dok svijet bruji o neprijatnoj sceni kojoj su svjedočile milijarde ljudi, gledajući burnu TV debatu kandidata za predsjednika Amerike, Donalda Trumpa i Joea Bidena, nakon koje se ponovno ponajviše prepričava ponašanje prve dame SAD Melanije Trump, ujedno se analiziraju i modni stajlinzi.

Podsjetimo, sinoć su se demokratski kandidat Biden i republikanski kandidat i aktuelni predsjednik SAD Trump žestoko suočili, a na pozornici su im se u jednom momentu pridružile i supruge.

Foto: AFP

Snimak kako Bidenova supruga Jill srdačno ide u zagrljaj Joeu i i ljubi ga, dok je Melania u svom stilu suzdržana i hladna, zapalio je društvene mreže.

Foto: AFP

Lijepa Slovenka prvo je samo potapšala supruga po ramenu, ali ipak mu je za razliku od bezbroj prethodnih događaja, ovog puta dopustila da je uhvati za ruku. Tako korisnici društvenih mreža masovno komentiraju i da je vrijeme da Biden pobijedi te da se “prava ljubav vrati u Bijelu kuću”.

Foto: AFP

No, modni kritičari smatraju i da je modni okršaj nadmašio debatu, jer Melania Trump i Jill Biden su blistale, a Donaldova kćerka Ivanka ukrala poglede. Dok sinoćnju debatu između Donalda Trumpa i Joea Bidena nije bilo lako slušati, bolje polovice predsjedničkih kandidata su se pobrinule da se barem ima šta gledati.

Donald Trump Jr., Eric Trump, Kimberly Guilfoyle, Lara Trump, Tiffany Trump, Ivanka Trump (Foto: AFP)I Melania Trump i Jill Biden bile su vrlo elegantne. Dok se 50-godišnja Melania odlučila za prugasto odijelo marke Dolce&Gabbana od 3.340 dolara, 69-godišnja Jill ‘reciklirala’ je zelenu svilenu haljinu s resicama koju je već nosila u listopadu 2017. godine na jednom događaju u New Yorku.

Iako su dame odabrale različite stilove, jedna ih je stvar ipak povezivala: zaštitne maske za lice.

Foto: AFP

Prva dama je odabrala jednokratnu bijelu masku koja joj je pasala uz košulju, a Jill tamno zelenu platnenu masku brenda Athleta, gotovo iste nijanse kao i haljina.

Foto: AFP

No, to su ujedno i sve sličnosti između njih dvije.

Melania se na tamno odijelo s bijelim prugama očito odlučila prateći stil svog supruga koji je obukao tamnoplavo odijelo i prugastu kravatu, a look je upotpunila vrtoglavo visokim štiklama Christian Louboutin od 695 dolara koje su ovih godina postale njen zaštitni znak.

Foto: AFP

Što se nakita tiče, Melania je nosila samo jedan prsten, a iako je pola lica prekrila maskom, oči je istaknula jakom šminkom. Ni Jill Biden nije pretjerala s nakitom i tamno zelenu svilenu haljinu upotpunila je s tek nekoliko zlatnih narukvica i zlatnom ogrlicom, a na nogama je imala štikle Valentina Rockstuda od 995 dolara.

Foto: Instagram

No, Melania i Jill nisu jedine koje su napetoj večeri donijele prijeko potrebnu dozu glamura.

Foto: Instagram

U Trumpovoj pratnji bila su sva njegova djeca, a najviše pažnje ugrabile su kćeri Ivanka i Tiffany.

Foto: AFP

Majka troje djece, Ivanka, na debatu je došla bez pratnje supruga, a za tu je priliku, baš kao i njena pomajka Melania, odabrala je odijelo, no u krem boji modne kreatorice Gabriele Hearst koje košta 3.210 dolara i koje je upotpunila Chanelovom torbicom od 4.700 dolara.

Foto: AFP

Jednobojnu modnu kombinaciju malo je ‘podigla’ zaštitnom maskom cvijetnog uzorka koju je, baš kao i ostali, skinula kad se popela na pozornicu.

Foto: AFP

Na sličan look odlučila se i Kimberly Guilfoyle (51), partnerica Trumpova sina Dona Jr.-a, koja je također nosila bijelo odijelo koje je ‘podigla’ neobičnom torbicom na kojoj je perlicama bilo ispisano ‘rock’n’roll’.

Za razliku od njih dvije, Trumpova kćerka iz braka s Marlom Mapels, Tiffany (26), na debatu je stigla od glave do pete u crnom, odjevena u jednostavnu crnu haljinu koju je upotpunila zlatnim nakitom.

Tiffany Trump Foto: AFP

Na sličan crni look odlučila se i supruga drugog Trumpovog sina Erica, Lara (37) koja je također odabrala jednostavnu crnu haljinu upotpunjenu tek narukvicama i satom iWatch, prenosi Jutarnji list.

Foto: AFP

Osim samog sadržaja debate između predsjedničkih kandidata, modnih detalja i Melanijinog suzdržanog ponašanja, predmet rasprava su je i pitanje da li je sa Trumpovim zdravljem sve u redu. Primjerno je da se, nakon što je Donald uzeo Melaniju za ruku, njegova desna ruka počela trzati, kao da nema kontrolu nad njom. O Trumpovim mogućim problemima s rukom već se pisalo. U junu ove godine tokom govora na vojnoj akademiji “West Point”  on nije mogao normalno podići čašu vode, već je morao koristiti obje ruke.Tramp je već dizao čašu s dvije ruke, a prvi put je to zabilježeno 2017. kad je izlagao svoju strategiju pripadnicima vojne službe u Washingtonu. Iste godine je s dvije ruke podigao bocu vode dok je govorio o trgovinskom sporazumu s Japanom.

„Pogledajte kako Jill ljubi i grli Joea Bidena, a Melania i Trump jedva da su se dotakli.“”Joe i Jill – topli zagrljaj. Melania je Trampu samo dala ruku i djeluje da joj je neprijatno”, “Melania je prišla Trumpu. Nije ga zagrlila. Nije ga poljubila. Jill je prišla Joeu i zagrlila ga i poljubila.” Šta se događa s Trumpovom rukom“, samo su neke od opaski i pitanja na Twitteru.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti