Ovo su djevojčice koje zarađuju i 28.000 KM po jednoj fotografiji na Instagramu

Piše: Redakcija

Britanska internetska trgovina za bebe “Bella Baby” analizirala je profile nekih od najpopularnijih dječjih zvijezda na Instagramu koje redovno dobivaju sponzorske ugovore i saradnju. Sastavljena je lista od 10 djece ispod 10 godina koja na ovaj način zarađuju, vjerovatno, najviše na svijetu. Prvo mjesto zauzela je sedmogodišnja Everleigh Rose LaBrant iz Los Angelesa, za koju “Bella Baby” procjenjuje da zaradi do 16.867 dolara (28.000 KM) po postu zahvaljujući 5,1 milionu svojih pratitelja i u prosjeku 590.403 lajkova koje zadobije po slici.

Na popisu su i dječak Boomer, olimpijski plivač Michael Phelps, i sin DJ Khaleda Asahd, dok je jednogodišnja Alaia Marie McBroom, također iz SAD najmlađa zarađivačica. Na spisku su dominatno djevojčice, a u većini slučajeva te Instagram stranice vode njihove majke. Instagram stranicu sedmogodišnje Everleigh Rose Soutas vodi njena majka, modna blogerka i fotografkinja Savannah LaBrant, iz Los Angelesa.

Everleigh Rose može se pohvaliti s 5,1 milion sljedbenika na platformi, a ima i svoj YouTube kanal. Prema “Belli Baby”, Everleigh može zaraditi između 10.119 (16.826 KM) i 16.867 dolara (28.047 KM) za sponzorirano mjesto. Everleighine objave često uključuju njenu mlađu sestru Posie Rayne LaBrant (na slici) – koja je za godinu i po stekla 1,7 miliona sljedbenika. Dvojac redovno pozira u slatkim ogrtačima dok je Everleigh nedavno počela dijeliti i plesne video zapise.

Elle Lively McBroom, četverogodišnjakinja kćerka kanadske glumice Catherine Paiz i američkog košarkaša Austina McBrooma, druga je  po zaradi sa između 10.000 (16.628 KM) i 16.666 dolara (27.713 KM) po objavi.

 

Sestre blizanke Emma i Mila Stauffer, petogodišnjakinje iz Arizone, zvijezde su Instagram računa njihove majke Katie Stauffer, a procjenjuje se zarade od 7.081 (11.774 KM) do 11.803 dolara (19.626 KM) po sponzoriranoj objavi.

Porodica ima četiri miliona pratitetelja i privlači u prosjeku 64.075 lajkova po objavi.

I četverogodišnji blizanci Taytum i Oakley, krenuli su stopama svojih roditelja, YouTube zvijezda Madison Bontempo i Kyler Fisher. Dvojac može narediti između 6.213 i 10.356 dolara po postu, prema “Bella Baby”.

Ava i Leah Clements imaju 1,8 miliona na računu koje vode njihova majka Jaqi i otac Kevin – oboje influenceri s više od 200 000 sljedbenika.

Blizanke Leah Rose i Ava Marie Clements nazvane su “najljepšim djevojkama na svijetu”. Njihova majka Jaqi (na slici) stvorila je Instagram stranicu blizanaca na njihov sedmi rođendan – a prijavila ih je za modele kada su imale samo šest mjeseci.

Trogodišnji Asahd, sin američkog producenta diska DJ Khaleda i njegove supruge Nicole Tuck, ima svoju Instagram stranicu sa 1,7 miliona pratitelja.

Kćerka YouTube zvijezde Michelle Foley iz Kalifornije je preslatka Ava (7) sa više od  816.000 sljedbenika, a procjenjuje se da zarađuje između 2.404 (3.997 KM) i 4.006 dolara (6.661 KM) po postu. Avin trogodišnji brat, Jayden Foley također je Instagram zvijezda sa 138.000 ljudi koji ga prate i od kojih ima dobru zaradu.

Devetogodišnja Coco iz Tokija čiji roditelji posjeduju vintage trgovinu u Japanu, privukla je pažnju 635.000 sljedbenika svojim vrhunskim modnim stilom oblačenja. Cocoina majka Misato pokrenula je stranicu i Coco zaradi od 1.880 do 3.133 dolara po jednoj objavi, procjenjuje “Bella Baby”.

Više od 610.000 pratitelja ima i mali Amerikanac Boomer Phelps (4), a “Bella Baby” procjenjuje da može zaraditi između 1.806 i 3.009 dolara po postu.

Mnogi Boomerovi Insta snimci prikazuju ga kako uživa u golfu sa svojim ocem Michaelom Phelpsom. Par također ima još jednog sina – Mavericka Nicolasa Phelpsa, koji također ima Insta stranicu, sa 28.200 sljedbenika.

Otac je najuspješniji olimpijac svih vremena.

Anlitičari savremenog društva i društvenih mreža kritiziraju roditelje koji djecu uvode u biznis prije punoljetstva i kako ističu, ovo je način zloupotrebe djece za lične ciljeve. Rema psiholozima, djeca su često predstavljena na degutantan i erotiziran način protiv njihove volje, što može ostaviti posljedice na duže staze.

Priredila: M. K.

Izvor: Daily Mail

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti