Raskošno vjenčanje Berlusconijevog sina: Svadba pod maskama, ali otac nije došao

Piše: Redakcija

 

Foto; Instagram @marieclairerussia.jpg

 

U Milanu je još 7. oktobra održano raskošno vjenčanje sina bivšeg italijanskog premijera Silvija Berlusconija, ali su detalji i fotografije objavljene tek sada. Luigi Berlusconi 32-godišnji i najmlađi sin Silvija Berlusconija stao je na ludi kamen, oženivši Federicu Fumagalli (31) koja je, blistajući u vjenčanici, opravdala svoj nadimak ‘Lady Milano‘.

Luigi Berlusconi i Federica Fumagalli upoznali su se prije devet godina na fakultetu Bocconi University, gdje su studirali ekonomiju i odnose s javnošću, a sada su i ozakonili svoju vezu. Zanosna mladenka i novopečena supruga osnivačica je kreativne agencije za digitalni sadržaj pod nazivom MB Projects, kojoj su moda i ljepota primarni interes.

Gosti na svadbi poštovali su mjere zaštite i prevencije Corona virusa, koji ponovo bukti u Italiji. Mladoženjin čuveni otac nije prisustvovao vjenčanju, jer je još uvijek čekao negativan test na Corona virus, kojim je bio zaražen krajem septembra.

No, premda su se svi uzvanici pridržavali sigurnosnih mjera, vjenčanje je bilo sve samo ne skromno Luigi je izgledao markantno u tamnoplavom odijelu s prslukom, uz koje je odjenuo bijelu košulju i lila kravatu, a mlada je sve ostavila bez daha raskošnom, grandioznom vjenčanicom sa širokom suknjom, zavodljivim korzetom, bogatim puf rukavima i starinskom kragnom koja je apsolutni hit sezone.

Tamnokosa Italijanka za vjenčanje kojim ulazi u slavnu porodicu odabrala je vjenčanicu dizajnerice Alessandre Rich, koju je upotpunila bijelim satenskim rukavicama i velom od tila u nekoliko slojeva.

Uz raskošnu vjenčanicu isticao se i profinjen, klasičan svadbeni buket bijelih ruža, povezanih bijelom satenskom vrpcom.

Djeveruše su nosile ružičaste haljine s puf rukavima. Iako su  cijelo vrijeme nosili maske, za potrebe fotografiranja, mladenci Federica Fumagalli i Luigi Berlusconi pokazali su ozarena lica te izgledali baš poput modela sa stranica italijanskog Voguea. Luigi i Federica od 2011. godine su u skladnoj emotivnoj vezi. Njihova ljubav prošla je nekoliko velikih testova, a sada je konačno krunisana brakom.

Federica je Luigija osvojila ljepotom i intelektom, pišu italijanski mediji, dok je njegovu majku oduševila skromnošću i željom da izbjegava reflektore koliko je god to moguće.

Zbog profinjenog modnog stila i brojnih veza koje je putem posla stvorila u svijetu utjecajnih i slavnih, Federica je dobila nadimak Lady Milano, a često je uspoređuju s Kate Middleton koja je jednako proaktivna i moćna, ali samozatajna i uglađena.

Kako su pisale “World today news.com”, opcija da se bivši predsjednik italijanske vlade Silvio Berlusconi pojavi na svečanoj večeri u gradu Makerio bila je otvorena na dan vjenčanja. Bivši političar i medijski mogul nije jedini ko se borio sa Coronom u svojoj porodici. Mladoženja je preležao Covid-19, prošlog mjeseca kao i njegova sestre Marina i Barbara.

Silvio Berlusconi je sina Luigija dobio sa bivšom suprugom Vronicom Lario (64) sa kojom ima i kćerke Barbaru i Eleonoru. U braku sa Carlom Elvirom Lucia Dall’Oglio (80) dobio je kćerku Marinu i sina Piera. Oženjen je sada Martom Fascinom (30).

Izvor: Gloria.hr./Zena.blic.rs.
M. K.

Pročitajte još