Legendarna novinarka u bolnici: Milka Babović bori se s Coronom, najteže joj pada sljepoća

Piše: Preuzeti tekst

Legendarna sportska novinarka i nekadašnja članica šoua “Ples sa zvijezdama” Milka Babović (92), kako piše Jutarnji list”, u bolnici je završila prije 15 dana, dočekala 92. rođendan, a onda se zarazila Corona virusom

U utorak je proslavila 92. rođendan, no on joj neće ostati u sjećanju kao lijep. Zbog zdravstvenih tegoba, uobičajenih boljki karakterističnih za osobe njenih godina, hospitalizirana je prije 15-ak dana – a dan nakon rođendana prebačena u Kliničku bolnicu Dubrava.

Uprkos godinama, o ovoj vrlo vitalnoj i još lucidnoj doajenki sportskog novinarstva, iako u svakom smislu s obzirom na godište spada u najrizičniju skupinu, insajderske informacije iz “covid-bolnice” govore da se dobro nosi s bolešću koja u posljednje vrijeme napada nesmiljenom žestinom.

Podršku joj pružaju mnogi znani i neznani, svi oni koji su uz njen topli glas odrastali u svijetu sporta koji je tako emitivno i s puno ljubavi desetljećima komentirala.

Omiljena TV ličnost, proslavljena novinarka, komentatorica i bivša atletičarka, velika kozmopolitkinja rođena je u Skoplju, školu je pohađala u Sarajevu, živjela je i u Rumi i Beogradu, da bi se na kraju skrasila u Zagrebu.

S pravom i danas mnogi ističu da je Milka Babović bila ponajbolji sportski komentator u bivšoj državi, uz bok Mladena Delića ili Borisa Mutića. Nije ni čudo jer je, kao i pomenuti novinari odrastala uz mentorsku palicu neponovljivog doajena Hrvoja Macanovića. Učila je i profesionalno stasala uz Žarka Susića, jednog od najboljih sportskih novinara uopće, za kojeg je bila udana.

Posljednjih se godina gospođa Milka poprilično povukla iz javnosti, samo je rijetko izlazila iz kuće i samo sebi svojstvenom skromnošću odbijala pomoć najbližih prijatelja, čak i obitelji – sestre, brata, nećaka… koji su joj ponekad savjetovali da ode u neku od ustanova za starije i nemoćne osobe, a što je ona odbijala i inzistirala da unatoč svemu ostane samostalna kakva je oduvijek i bila formirajući se u tipičnom muškom svijetu sportskog novinarstva.

Ne tako davno, također, gospođu Babović je na pješačkom prijelazu udario automobil, na sreću, bez težih posljedica:

– Ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada – kroz smijeh je komentirala.

Godine nose svoje, ma kako čovjek vitalan bio, te gospođa Babović ima ozbiljnih komplikacija s vidom, što joj je danas najveći problem, prava “rak-rana”. Sve je i dalje zanima i sve prati, iako već dvije godine ne može gledati televiziju, ne može ni čitati. Unatoč tome, zadržala je dobro raspoloženje, svima koji je znaju i dalje puna oduševljenja priča o starim vremenima. Živi skromno, penzionerski, okružena knjigama, isječcima iz novina, uspomenama. Ali i brojnim istinskim prijateljima.

Posebna je “sorta” ta naša Milka Babović. Šta drugo reći osim – nadamo se da će se uspješno othrvati virusu te da će nakon toga za nijansu zatomiti ponos, dopustiti onima koji je vole da joj pomognu i da će – zašto ne – “With a little help from my friends” – “doživjeti stotu”… Sretno, Milka – pokaži još jednom koliko si veliki borac!, poručuju prijatelji legendarne novinarke.

Izvor: Jutarnji list

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti