Čudo se zove Ayda: Nakon spašavanja poželjela je ćufte i ajran

Piše: M. K.

“Čudo se zove Ayda. Hvala Allahu koji nam je kroz tvoje nasmijane oči nakon 91 sat pružio novu nadu. Želim ti brz oporavak divno dijete”, napisao je na društvenoj mreži Twitter predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i poželio brz oporavak četverogodišnjoj Aydi Gezgin, koja je jutros spašena iz ruševina zgrade u Izmiru, koji je u petak pogodio zemljotres jačine 6,6 stepeni.

Nedugo potom Erdogan je objavio i videosnimak djevojčice Ayde iz bolnice, gdje se oporavlja.

Posebne emocije u javnosti pobudio je i snimak male Ayde tokom spašavanja, dok razgovara sa spasiocem.

-Šta želiš dušo?

Ayda: Jelo

-Šta želiš od hrane …

Ayda: Ćufte i ajran

Aydu su spasilački timovi iz ruševina izvukli 91 sat nakon potresa.

I jučer je svijet obilazio snimak spašavanja još jedne turske djevojčice Elif. Ona je, srećom, živa pronađena u ruševinama Izmira 65 sati nakon zemljotresa.

-Tvoj osmijeh će ostati urezan u naša srca. Da imaš lijep, dug i uspješan život Elif – napisao je na društvenim mrežama Omer Čerteš, savjetnik za medije u Ambasadi Republike Turske u BiH.

I  njoj je brzo ozdravljenje poželio lično turski predsjednik koji je, inače, nakon razornog zemljotresa u Izmiru svima koji su ostali bez krova nad glavom obećao nove kuće i stanove.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti