Snimak ponovo isplivao u javnosti: Jesu li Nadrealisti predvidjeli dolazak Corona virusa?

Piše: A. Z.

Nakon što su ponovo pooštrene mjere zaštite od Corona virusa, na društvenim mrežama sve je popularniji snimak iz 1989. godine koji su napravili Nadrealisti, a u kojem se, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama predvidjela pandemija Corona virusa. Nadrealisti su tada prezentovali Dnevnik čija je radnja smještena u januar 1992. godine, a u kojem dr Nele Karajlić opisuje dramatičnu situaciju u svijetu.

Naročiti hit je anketa u kojem reporter u zaštitnom odijelu ispituje prolaznike šta je najveći problem koji tišti našu zajednicu, a oni s gas maskama odgovaraju da je to politički problem o tadašnjem statusu republika i pokrajina u federaciji. Ono što su mnogi povezali s pandemijom jeste trenutak kada jedan od prolaznika pita voditelja je li vidio njegovu djevojku koja je nosila žutu masku i koja ima veliki problem s kožom.

Zvuči li vam poznato? Upravo zbog pandemije Corona virusa, kako su pooštrene mjere zaštite, čak i na otvorenom dužni smo nositi zaštitne maske na licu, a mnoge osobe su zbog toga morale posjetiti dermatologa zbog sve češćeg osipa na licu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti