Estetski hirurzi analiziraju: Koliko su Severina, Karleuša, Indira, Šuput, Pišek pretjerale s botoksima

Piše: Preuzeti tekst

 

Ni u doba pandemije Corona krize zvijezde nisu odustale od estetskih zahvata. Iako su početak proljetnog lockdowna dočekale “nespremne”, čim su se pootvarale estetske poliklinike, požurile su na zahvate uljepšavanja.  Estetski hirurzi kažu da poznate dame ne odustaju od botoksa i hijaluronskih filera i pored visokih cijena tretmana koje je potrebno ponavljati svakih šest mjeseci do godine dana.

O tome svjedoče fotografije celebrity dama s početka godine i najnovije koje je portal 24sata.hr uporedio i dao estetskim hirurzima na stručnu procjenu. Hirurzi kažu da su dame jednako popeglane, odnosno neke više, neke manje. Nastavile su ići po “dozu ljepote” unatoč krizi koja je i njih pogodila jer nemaju nastupa, a time ni, i više nego solidnih, zarada. No nasreću po njih, tu su reklame koje snimaju i saradnje u koje se upuštaju pa smo prije nekoliko dana imali priliku vidjeti Maju Šuput koja je u zagrebačkom klubu svečano otvorila WC, a Severina i Nina Badrić reklamiraju kolagen na svojim društvenim mrežama.

Najviše se od domaćih zvijezda promijenila se pjevačica Indira Levak (47).

– Po meni, Indira je definitivno pretjerala. S jedne strane ne vidi joj se toliko podbradak kao ranije, koža je zategnutija, ali obrve i jagodice su prenaglašene pa sve to skupa neprirodno izgleda – kaže estetski hirurg, sagovorik pomenutog portala.

Njegov kolega jedva je prepoznao simpatičnu pjevačicu koja se proslavila u Coloniji na novijoj fotografiji.

– Čelo je popeglano botoksom definitivno. Na staroj slici izgleda dosta starije, nemoguće je dobiti ovako osvježen izgled bez bora na vratu niti faceliftingom. Na novoj fotografiji, uz botoks, ima i photoshopa, kaže o Indiri taj estetski hirurg.

Za Maju Šuput Tatarinov (41) kažu da se definitivno osvježila iako je kod nje teško reći o čemu se tačno radi jer na fotografijama na društvenim mrežama koristi dosta photoshopa.

– Osvježila je izgled lica, naglašeni su uglovi donje čeljusti, lice joj je mršavije, no sigurno ima i photoshopa – ističe hirurg.

Maja je inače davno povećala grudi jer nije bila zadovoljna njihovom veličinom.

Stručnjacima za ljepotu voditeljica Nikolina Ristović ex Pišek (44) izgleda najbolje, iako joj se na staroj fotografiji vidi ožiljak na nosu od korekcije istog nekoliko puta.

Osim korekcije nosa, Pišek je povećavala i grudi, a svojedobno je navodno htjela izvaditi masno tkivo ispod guze, no hirurg ju je odbio.

– Pišek se super drži s obzirom na godine. A očito je da ide i na botoks i na filere. Iako super izgleda, vrlo decentno, nije pretjerala, svaka joj čast – kaže stručnjak.

Pjevačica Severina Kojić (48) izgleda kao curica na novijoj fotografiji pa se očito, smatraju doktori, i ona “išla pofriškati”.

– Na staroj je fotografiji previše umjetna. Na novoj fotografiji je prava ljepotica. Ne bih joj dao toliko godina. Čelo joj je bez ijedne bore, sigurno koristi botoks, ali i hijaluronske filere – kaže estetski hirurg.

Što se tiče starlete Soraje Vučelić (33), hirurg je uvjeren da je povećavala grudi unazad nekoliko mjeseci.

– Riječ je o velikim implantatima. Barem 500-600 mililitara. Za povećati grudi za jedan broj potrebno je oko 200 mililitara – objašnjava on.

Jelena Karleuša (42) s početka karijere i danas je neprepoznatljiva.

Ona redovno posjećuje Tursku gdje ima omiljenog estetskog hirurga koji je podmlađuje botoksom i filerima.

Izvor: 24sata.hr  

Slike: 24sata.hr/Instagram/Pixell

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti