Ona je već uzor mnogim ženama: Moćni modni stil američke potpredsjednice Kamale Harris

Piše: M. K.

Foto: AFP

 

Kamala Harris ušla je u historiju. Bila je prva crnkinja državna tužiteljica u Kaliforniji, prva indijansko-američka senatorica u Washingtonu i sada prva žena crnkinja koja je preuzela dužnost potpredsjednice Amerike. Moćna žena koja takođe uvjerava moćnim izgledom.

Njeno bijelo odijelo izdvaja je od tamnih boja u masama i ima sasvim posebno značenje, odaje počast pokretu sufražetkinja, pripadnica pokreta za jednako pravo glasa muškaraca i žena, odnosno uvođenje ženskog prava glasa (izraz suffragette dolazi od engleske riječ suffrage za pravo glasa, op.a.). Početkom 20. stoljeća sufražete su se borile u bojama: bijeloj, ljubičastoj i zelenoj za žensko pravo glasa.

Dok je prošloga mjeseca Kamala Harris još uvijek pokušavala prikupiti glasove, na jednom od skupova pojavila se u XXL kaputu s blago padajućim reverima i tamnoplavom odijelu i pantalonama u čemu je odisala ne samo autoritetom, već i ozbiljnošću.

To potvrđuje da pompoznim izgledom pažnju ne želi odvratiti od onoga što govori.

Ona je vjerovatno i najcool američka političarka koja ne prefereira visoke potpetice i najudobnije se osjeća u tenisicama. Bilo u maslinasto zelenoj, bijeloj ili plavoj boji – Kamala Harris obožava svoje Converse patike.

Njen odabir odjeće pokazuje modnu sofisticiranost. Tamne pantalone i odgovarajuća majica ili košulja dočaravaju tanku siluetu, koju podržava krojeni sivi sako.

No, 56-godišnjakinja itekako je i elegantna u prilikama u kojima treba pa smo je tokom kampanje znali viđati i u visokim potpeticama koje također kombinira s odijelima i vrlo često bluzama s leptir mašnama i odgovarajućim maramama. A, na svečanim događajima bira crne haljine do koljena koje također odaju njen smisao za eleganciju i jednostavnost.

U blistavoj haljini Kamala i njen suprug Douglas Emhoff pojavili su se na večernjoj svečanosti za koju je potpredsjednica birala sandale koje su je stavile u centar pažnje i činile vrlo privlačnom.

Da zna biti i živopisna pokazuje prošlogodišnje pojavljivanje Kamale Harris na godišnjoj “Povorci ponosa” u San Franciscu kada se obukla u dugine boje, simbol LGBTQ zajednice.

Prema predviđanjima modnih stručnjaka, jasno je i šta će nositi na novoj poziciji u Bijeloj kući i na javnim nastupima. U većini, kako piše Galla.de, to će biti dvodijelna odijela u prigušenim bojama, biserni nakit i tenisice.

Više detalja o stajlingu Kamale Harris pogledajte u našoj galeriji.

 

Političarka zna za modu, zna šta joj odgovara i kako se najbolje predstavlja. Njen kredo je: Budite prikladno i pametno odjeveni, ne odvraćajući pažnju od osnovnog, ističe Galla.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti