Mnogo tajni krije: Ko je Ashley Biden, nova prva kćerka Amerike

Piše: Preuzeti tekst

Ashley Biden uskoro će preuzeti ulogu prve kćerke SAD-a koju je popularizirala njena prethodnica i vršnjakinja Ivanka Trump.  Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden 20. januara svečano će položiti predsjedničku zakletvu pred svojom zemljom, ali i cijelim svijetom, a u tom će trenutku uz njega biti njemu najvažnije i najbliže osobe.

Bit će tu njegova supruga Jill Biden, s kojom je u braku 43 godine i koja mu je bila velika podrška tokom kampanje, njegov 50-godišnji sin Hunter Biden, iza kojeg je teška ovisnička prošlost i koji ga je umalo koštao kandidature za predsjednika zbog skandala s računarom. A uz njega će biti i manje poznato lice njegove i Jilline kćeri Ashley Biden, koja će postati nova američka “prva kćerka”.

Upravo je tu funkciju popularizirala i gotovo izjednačila s funkcijom prve dame kćerka Donalda Trumpa, 39-godišnja Ivanka Trump, koja je bila itekako aktivna na svim poljima dok je njezin otac bio predsjednik.

Američki mediji stoga pretpostavljaju kako se Jill, koja je ugledna profesorica, ne planira odreći svoje uspješne karijere, a da će na mjesto na svjetskoj pozornici nakon inauguracije zauzeti upravo 39-godišnja Ashley.

-Ashley dosad nije bila u centru pažnje jer nije bila spremna za to niti je pokazivala volju. Kada je Joe bio potpredsjednik za vrijeme mandata Baracka Obame, imala je nekih problema i nije se isticala. No sada će doći na svoje kao prva kćerka, i ta će funkcija u novoj upravi biti jednako važna kao i u prošloj. Ivanka je imala vlastiti ured, putovala je svijetom u društvu oca, imala je velik utjecaj na njega, a uspjela je sklopiti i neke unosne poslove. Na neki je način bila očeva desna ruka. Isto možete očekivati i od Ashley – izjavio je medijima izvor iz Washingtona.

Nakon što je ostao bez prve žene i sina u tragičnoj nesreći, i nakon što se ponovno oženio s Jill, Joe je s njom 1981. godine dobio Ashley i roditelji su je odlučili odgajati daleko od znatiželjnih očiju javnosti i medija.

Poznato je da se Ashley bori za očuvanje okoliša i dijeli društvena uvjerenja svojih roditelja. Još kao dijete otkrila je postojanje kozmetičkog brenda Bonne Bell koji je svoje proizvode testirao na životinjama, pa je ju otac ohrabrio da im napiše pismo i traži da promijene politiku poslovanja. Time je pobudio njen interes za okoliš, a posebno za zaštitu dupina.

Školovala se za socijalnu radnicu te diplomirala na Sveučilištu u Pennsylvaniji, ali u pozadini te priče ipak je bilo i nekih zabrinjavajućih situacija.

-Ash je zjenica oka svog oca, ali imala je mnogo problema, problema s ovisnošću – tvrdi izvor blizak porodici.

Problemi su počeli nakon što je navodno 1999. godine uhapšena zbog posjedovanja marihuane, no osuđujuća presuda nije nigdje zabilježena. Zatim je 2002. godine ponovno uhapšena zbog navodnog ometanja policijskog dužnosnika u obavljanju posla. Sedam godina kasnije, dok je njen otac bio na funkciji potpredsjednika SAD-a, procurio je video u kojem se čini kako Ashley šmrče kokain na crvenu slamku, što su objavili svi američki tabloidi. New York Post u to je vrijeme pisao kako vlasnik snimke za njega traži čak dva miliona dolara, pa do njegove objave ipak nije došlo zbog visoke cijene.

Ipak, 2010. godina bila je ključna za Ashleyn oporavak. Tada je upoznala plastičnog hirurga Howarda Kerina, koji je od nje stariji 14 godina i s kojim je danas u sretnom braku. Vjenčali su se 2012. godine na vrhu jedne od litica u Kaliforniji, a pred oltar ju je odveo otac Joe.

Foto:AFP

Posljednjih 15 godina radi kao socijalna radnica za djecu, mlade i njihove porodice u Delawareu i bavi se njihovim udomljavanjem i brigom o mentalnom zdravlju.

Ne krije da ju je smrt brata Beaua, koji je preminuo od raka, slomila i da je prolazila kroz zaista težak životni period.

-Bio je moja snaga. Njegov me rak bacio na koljena. Nisam imala izbora nego krenuti naprijed, ići dalje i ciljati na vlastite snove -izjavila je jednom prilikom.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ashley biden official (@ashley_bidenn)

Izvor: Dnevnik.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti