George Clooney: Pomislio sam da je gotovo i da nikad više neću vidjeti svoje blizance

Piše: Preuzeti tekst

Oskarovac George Clooney progovorio je u intervjuu za časopis GQ o porodici, novom filmu i nesreći koja mu se dogodila u ljeto 2018. dok je u Italiji na snimanju serije “Kvaka-22” pao s motora na putu do filmskog seta. Prva stvar na koju je pomislio nakon nesreće bila su njegova djeca, blizanci Alexander i Ella, koji su se rodili u junu 2017. godine.

– Doslovce se okrenuo ispred mene. Poletio sam. Glavom, ali ipak sam sletio na ruke i koljena. Ako ste to učinili 100 puta, možda jednom sletite na ruke i koljena, ako sletite na bilo koji drugi način, nagrabusili ste. Izbacilo me iz cipela, ispričao je.

– Kad sam udario o tlo, moja usta… mislio sam da su mi svi zubi razbijeni, ali bilo je to staklo od vjetrobrana, dodao je.

– Moja djeca bila su tada stara oko godine dana i tada sam pomislio da je gotovo i da ih nikada više neću vidjeti, rekao je Clooney.

Godinu nakon nesreće rekao je da su motori stvar prošlosti nakon što je preživio nesreću.

– Bio sam jako sretan što sam se izvukao.

Otkrio je da mu je Amal nakon nesreće zabranila da opet vozi motore.

U intervjuu za GQ glumac je ispričao da prije nego što je upoznao Amal nije mislio da će se ikada smiriti i zasnovati porodicu. Podsjetimo, George i advokatica za ljudska prava Amal u braku su od 2014. godine.

– Mislio sam da ću raditi, imam sjajne prijatelje, moj život je ispunjen, ide mi dobro. Nisam imao pojma koliko je moj život bio neispunjen dok nisam upoznao Amal. Sve se promijenilo. Tada sam shvatio koliko je to bio ogroman prazan prostor.

– Nikada nisam bio u poziciji da mi je nečiji život bio beskrajno važniji od moga, rekao je govoreći o braku, ali onda se osvrnuo na ulogu roditelja:

– A onda se morate brinuti o još dvije osobe, koje su malene i moraš se hraniti.

Također je otkrio što je radio dok se svijet bori/borio s pandemijom kroonavirusa. Između ostalog je završavao posljednji film Midnight Sky, a vrijeme je uglavnom provodio distancirajući se. Navodi dva razloga zbog kojih se mora čuvati Covida-19: on ima 59 godina, a njegov sin je astmatičar.

– Bio sam frizer sebi i svojoj djeci, brisao podove, usisavao, bavio se prljavim rubljem, svaki dan prao posuđe. Osjećao sam se kao moja majka 1964. godine. Razumijem zašto je spalila grudnjak – našalio se.

Ističe kako je svemu unatoč – sretan. Putem FaceTimea je održavao kontakt s prijateljima.

– Ubija me to što ne mogu otići na koncert Brucea Springsteena. Ljuti me što ne mogu na koncert U2. Ali znate, na svijetu ima većih problema od ovoga –  rekao je George Clooney misleći na pandemiju Corona virusa.

Izvor: Jutarnji list

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti