Boja kose princeze Diane kao inspiracija: Pepeljasto plava savršena je za zimu

Piše: M. K.

Foto: Instagram

 

Pepeljasto plava boja kose kakvu je imala princeza Diana osamdesetih godina prošloga stoljeća postaje trend frizura kao “Diana Blonde”.

“Diana Blonde” savršena je za plavu kosu zimi, savjetuju modni stručnjaci, uz početak četvrte sezone “Netflixove” serije “Kruna” (“The Crown“),  u najnovijoj ekranizaciji afera s britanskog dvora, u kojoj se mogu pratiti događaje od 1977. do 1990. godine.

Princezu Dianu, prozvana i “princezom srca”, u ovom serijalu upoznajemo kao mladu Dianu Spencer i pratimo njene prve trenutke u kraljevskoj porodici uz princa Charlesa. Uloge, koje igraju Emma Corrin i Josh O’Conner, stvaraju puno nostalgije, a izgled i frizura princeze Diane pružaju puno inspiracije za nove modne trendove.

Uz njenu cool odjeću iz 80-ih, posebno impresionira njena plava kosa. Boja kose modernija je nego ikad i savršena je za one koje vole plavu kosu.

“Diana Blonde” osvježava kosu bez potrebe za prečestim odlaskom frizeru, a kosa izgleda vrlo prirodno.

Dianina pepeljasto plava boja laka je i za održavanje i izgleda zdravo, piše Elle.de

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti