Kako zvijezde slave u Corona godini

Piše: M. K.

Dan zahvalnosti tradicionalni američki praznik, koji se slavi svakog posljednjeg četvrtka u novembru, donio je i mnoštvo zanimljivosti o tome kako su proteklog četvrtka poznati Amerikanci obilježili ovaj za njih poseban dan u kojem su ćurka i bundeva, zaštitni znak.

Inače, mjesto koje se zvanično uzima kao mjesto održavanja prvog Dana zahvalnosti je američki grad Plymouth u saveznoj državi Massachusettsu 1621. godine. Hodočasnici koji su se tu iskrcali s broda i kojima su pomogli pripadnici starosjedilačkih plemena u znak zahvalnosti su godinu kasnije napravili gozbu. Bilo je to praznovanje prve uspješne žetve doseljenika i nije se zvao Dan zahvalnosti. Taj naziv prvi put je zvanično upotrijebljen nakon što je predsjednik Abraham Lincoln proglasio posljednji četvrtak u novembru za državni praznik 1863. godine.

Pošto su kolonisti lovili divlje ćurke, a kako je to ptica jedinstvena za Sjevernu Ameriku, uskoro je postala glavni izbor za prazničnu trpezu. Amerikanci vjeruju da čak devet njihovih predsjednika vodi porijeklo od hodočasnika koji su se iskrcali na obale Massachusettsa, a među njima Theodore Roosevelt te stariji i mlađi George Bush.

Do sada su ovaj praznik svake godine pratile parade, ali ove je pandemija Corona virusa i to promijenila. Ipak, većina zvijezda se okupila na manjim porodičnim proslavama, a oni koji ni to nisu bili u mogućnosti učinili su to virtuelno.

Victoria Beckham, supruga Davida Beckhama objavila je malu fotomontažu kompletne porodice na okupu i tako, zahvaljujući Photoshopu, pokazala da ipak su svi jedni uz druge, čestitajući praznik i ističući zahvalnost na svim lijepim uspomenama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)

 

S druge strane slavni glumački par Catherin Zeta-Jones i Michael Douglas uspjeli su okupiti svoje najmilije kod kuće za trpezarijskim stolom i proslaviti Dan zahvalnosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones)

 

Hailey Bieber objavila je slike na kojima je vidno ponosna na prvu puretinu koju je pripremila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber)

 

Ipak, nisu sve poznate ličnosti koje pratimo na društvenim mrežama, samo na svojim profilima prikazali pečene ćurke kao nezaobilazan dekor na trpezi za Dan zahvalnosti.

Charlize Theron objavila je sliku već završene proslave i obožavateljima pokazala samo svoj prazan tanjir.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Charlize Theron (@charlizeafrica)

Supruga glumca Aleca Baldwina, Hilaria Baldwin objavila je uspomenu sa zajedničkom fotografijom s petero djece uz poruku kako jedva čekaju da jedni druge opet zagrle.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hilaria Thomas Baldwin (@hilariabaldwin)

Sin najpoznatije modne blogerice, mali Leo bio je posebo sretan pored ogromne ćurke koju je mama Chiara Ferragni donijela na stol.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Sofia Vergara napravila je poseban ugođaj za svoje najmilije i postavila izuzetno zanimljiv i šarolik švedski stol pun ukusnih jela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sofia Vergara (@sofiavergara)

“Tako zahvalan za ovo troje. Sretan Dan zahvalnosti!”, napisao je muzičar John Legend pored slike na kojoj su njegova supruga manekenka Chrissy Teigen i njihovih dvoje djece. Podsjetimo, par je nedavno prošao težak period izgubivši treće dijete zbog komplikacija koje je Chrissy doživjela u trudnoći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli John Legend (@johnlegend)

 

Glumac Dwayne Johnson, poznat pod nadimkom The Rock, slavio je malo drugačije, u prirodi s otvorenim barom punim tekile.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli therock (@therock)

 

Za Gwyneth Paltrow zahvalnost je vrijeme radosti i tuge.  Sa svojom djecom Apple i Moses posjetila je grob svog oca koji bi, da je živ, proteklog četvrtka proslavio rođendan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

 

Jennifer Aniston na Dan zahvalnosti objavila je svoju sliku sa slatkom četveronožnom prijateljicom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Ivanka Trump i njena porodica također su poželjeli “Sretan Dan zahvalnosti”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivanka Trump (@ivankatrump)

 

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden objavio je zajedničku video poruku sa suprugom Jill Biden, ističući da je i za njihovu porodicu Dan zahvalnosti uvijek bio posebno vrijeme.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Joe Biden (@joebiden)

Nova američka potpredsjednica Kamala Harris u već prepoznatljivom optimističnom i opuštenom stilu, širokog osmijeha i uz supruga Douglasa Emhoffa, poručila je da poput porodica širom Amerike, i njihov Dan zahvalnosti ove godine izgleda sasvim drugačije, ali su zahvalni na mogućnosti da budu barem virtuelno povezani sa svojim voljenim.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kamala Harris (@kamalaharris)

U fokus je Harris stavila želju da virus bude stavljen pod kontrolu i da sljedeće godine nastave tradiciju zajedničkih porodičnih druženja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti