Film „Quo Vadis, Aida?“ Jasmile Žbanić osvojio tri nagrade na London Film Week

Piše: M. K.

 

 

Film „Quo Vadis, Aida?“, rediteljice Jasmile Žbanić u produkciji Deblokade, nastavlja da osvaja nagrade na filmskim festivalima širom svijeta. Na tek održanom filmskom festivalu London Film Week nagrađen je čak sa tri nagrade: za najbolji film, najboljom rediteljicom proglašena je Jasmila Žbanić, a najboljom glumicom Jasna Đuričić.

London Film Week održava se u centralnom Londonu svake godine tokom prve sedmice decembra, s ciljem promocije međunarodnog filmskog stvaralaštva.

Film je naišao i na odličan prijem kod bosanskohercegovačke publike i do danas ga je u kinima pogledalo blizu 10 hiljada gledatelja.

„Quo Vadis, Aida?“ trenutno je dostupan na http://ondemand.kinomeetingpoint.ba gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Nakon svjetske premijere na 77. Venecija film festivalu, gdje je imao izvanredan prijem kod publike i kritike, prikazan je na filmskim svjetskim filmskim festivalima: međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, festivalu u Hamburgu (Njemačka) i Antaliji (Turska), El Gouna festivalu u Egiptu, Busanu u Južnoj Koreji, na Viennaleu u Austriji, festivalu New Horizons u Poljskoj, Festivalu europskog filma u španjolskoj Sevilli, meksičkom Los Cabos  film festivalu, francuskom Arras Film festivalu, međunarodnom film festivalu Macao u Kini…, saopćeno je iz “Deblokade”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti