Ko bi rekao da je žena sa slike jedna od najljepših na svijetu

Piše: Preuzeti tekst

Jedna od najljepših holivudskih glumica Michelle Pfeiffer u karijeri dugoj 42 godine nije imala velike transformacije. A onda nas je podsjetila na jednu zaboravljenu iz 2007. godine iz filma „Stardust“. Da li ste gledali taj film u kom Michelle igra Lamiju, izboranu vješticu koja ima 5.000 godina.

-Preobražaj u Lamiju. Mislim pogledajte ovu umjetnost! Hvala nevjerovatnom Berriyu Goveru, Stuartu Brayu, Ronnieu Spectoru, Carol Heming i ostatku ove talentirane ekipe koja me je učinila ovako zastrašujućom”, napisala je 62-godišnja Michelle na Instagramu uz nekoliko fotki na kojima zaista izgleda neprepoznatljivo.

Njena objava je izazvala gomilu komentara, a nekadašnji supermodel Helena Kristensen je napisala: “Nevjerovatno. Ja, svakog jutra.” Da bi je ovoliko transformirali šminkeri su morali da je šminkaju duže od četiri sata svakog dana, a njena kosa je bila sakrivena pod silikonskom navlakom, a zatim joj je stavljana sijeda perika. Inače, iako je cijeli svijet decenijama doživljava kao ljepoticu, Michelle je otkrila da nije uvijek bilo tako.

“U djetinjstvu sam hodala kao patka i imala sam ogromna usta. Zvali su me blatnjava kornjača”, otkrila je jednom prilikom.

Kad su u pitanju izgled i ljepota, danas Michelle smatra da je u Hollywoodu uspjeh stariti dostojanstveno, a njoj lično u tome pomaže nekoliko jednostavnih pravila. Kada se iz Hollywooda sa suprugom, čuvenim producentom Davidom E. Kelliyem i djecom preselila na ranč u Sjevernoj Kaliforniji, Michelle kaže da je “progledala”.

-S godinama dobijamo jasnu sliku o tome šta su nam prioriteti, o tome ko smo i šta možemo i šta smo voljni da istrpimo. Dok se u mladosti trudimo da zadovoljimo sve oko sebe, kad dođete u neke godine, vrijeme je da se posvetite isključivo sebi i prestanete da se stresirate oko sitnica – rekla je.

U intervjuu za “Good Morning America” glumica je priznala da se dugo njena ishrana uglavnom sastojala od Coca-Cole i cigareta. Tako je održavala liniju.

“Taština je veoma moćna, lako vas obuzme”, priznala je tada.

Međutim, nakon što je pogledala dokumentarac na televiziji o tome kako je u Americi sve veći procenat srčanih bolesnika, riješila je da promijeni navike. Njen izbor je bila veganska ishrana za koju se ispostavilo da joj najviše prija. I danas se pridržava istog režima jer, kako kaže, želi da živi dugo i zdravo.

Iako možda zbog njene sitne građe ne djeluje da je zaljubljenik u sport, Michelle redovno vježba. Tačnije omiljena sprava za vježbanje joj je traka za trčanje, a svakodnevno pređe desetak kilometara.

“Kad se jednom pomirite da ste zašli u neke godine, oslobađate se pritiska da uvijek budete seksi i atraktivni. To ne znači da treba da se zapustimo, samo to sada radimo zbog sebe, a ne drugih”, izjavila je jednom prilikom Michelle Pfeiffer.

Glumica koja je šest godina zaredom proglašena za jednu od 50 najljepših žena svijeta, kaže da u mladosti sebe uopće nije smatrala lijepom.

-Jedino do čega mi je danas stalo jeste da starim dostojanstveno, onako kako priroda nalaže. Ne želim da izgledam zategnuto i upeglano kao neka voštana figura – istakla je Michelle Pfeiffer.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte još