Mustafa Sejdinović postao zvijezda društvenih mreža: Zadao udarac “ravnozemljašima”

Piše: M. K.

Mustafa Sejdinović iz Banovića postao je zvijezda društvenih mreža na Balkanu, jer je uspio postati administrator grupe “Ravna Zemlja Balkan”, a kao prvi potez odlučio je da promijeni naziv te grupe u Okrugla zemlja/Round Earth Balkan.

On je, naime, bio član grupe koja je promovirala teorije zavjere da je planeta Zemlja ravna ploča, što je teorija koja ima veliki broj zagovarača širom svijeta. Sejdinović se učlanio u jednu takvu za balkansko govorno područje i nakon što je postao administrator grupe, promijenio joj je ime, što je brzo odjeknulo društvenim mrežama.

“Oni su bez milosti brisali sve ‘globusare’, tako da sam se morao pritajiti i čekati. I onda kao poručeno, pitaju da li neko želi biti admin. Nisam časio časa, javio sam se, i zamislite molim vas, dali su mi admina!”, napisao je na svom Facebooku.

Zanimljivo, grupa ljudi koja ne vjeruje svjetskim vladama, NASA i brojnim drugim organizacijama, bez ikakve provjere dala mu je administratorsko mjesto.

“P.S. Promijenio sam im naziv u Okrugla zemlja, i oni ga ne mogu mijenjati u sljedećih 27 dana”, zaključio je Sejdinović i postao apsolutni hit. Čestitke mu stižu sa svih strana.

– Mustafa Musa Sejdinović – drugo ime za SABUR ❤️ 🌍 I baš je lijepo vidjeti da raja iz cijele regije piše komentare podrške i svi sretni i svi nasmijani, nema nacionalizma, uvreda i ružnih komentara, hvala Musa za divan dan!, samo je jedan od komentara ostavljenih na Mustafinoj Facebook stranici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti