Harry i Meghan na neobičnoj božićnoj čestitki s bebom Archiejem: Prvi put nakon 1. rođendana

Piše: M. K.

 

Kraljevski pozdrav iz SAD-a stigao je od princa Harrya i vojvotkinje Meghan Markle objavili su novu fotografiju sa sinom Archiejem Mountbatten-Windsorom. To je prvi put da dječaka vidimo od njegovog prvog rođendana u maju – i to na iznenađujući način.

Vojvotkinja Meghan (39) i princ Harry (36), iako su se povukli iz britanske kraljevske porodice, ostaju vjerni njegovanoj božićnoj tradiciji. Objavili su čestitku i poželjeli svima sretan Božić, a čestitku krasi nova porodična fotografija s bebom Archiejem. Strani mediji izračunali su i da je prošao 231 dan otkako je Archie posljednji put viđen na slici u javnosti.

No, fotografija je obrađena fotofilterom tako da se lice Archieja – kao i Meghan i Harryja – ne može jasno prepoznati. Potez princa i vojvotkinje je razumljiv i dosljedan: zaštita dječakove privatnosti njihov je glavni prioritet. Ipak, čak i sa filterom na slici se vide lijepi i zanimljivi detalji.

Porodica se slikala ispred male, svečano uređene igraonice u vrtu njihove kuće. Dok Harry sjedi u kući i drži sina ispred sebe, Meghan sjedi prekriženih nogu ispred svog dječaka, ispružene lijeve ruke u pravcu sina.

Vide se i porodični psi, Beagle Guy i labrador Pula. I kroz filter crtanog filma vidljivo je da je Archie prilično narastao i čini se da je naslijedio crvenu kosu svog oca. Tri kraljevska člana porodice obučena su u ležernu odjeću: traperice i košulje.

Vojvotkinja Meghan, princ Harry i beba Archie s fotogragije poručuju: “Želimo vam sretan Božić i sretnu Novu godinu!”

Chris Ship, kraljevski novinar britanske TV stanice ITV, citirao je glasnogovornika od Sussexesa: “Originalnu fotografiju porodice početkom ovog mjeseca napravila je majka vojvotkinje u svom domu. Malo božićno drvce, uključujući domaće ukrase i druge ukrase, izabrao je Archie, a drvo (pored vikendice) bit će ponovno zasađeno nakon praznika. ”

Harry i Meghan objavili su karticu na Twitter kanalu engleske organizacije za zaštitu životinja “The Mayhew”, čiji je Meghan pokrovitelj. Uz ovo je povezana i donacija kraljevskih porodica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti