Za manje bora: Na lice, vrat i dekolte stavite masku od meda

Piše: Redakcija

Suh i hladan zimski zrak dodatno oštećuje osjetljivu zrelu kožu lica, a pomoć se krije u kuhinji. Napravite sami hranjivu masku, piling, domaću kremu za lice, jednostavno je. Zrela koža posebno je osjetljiva tokom zime i sezone grijanja jer ju to dodatno isušuje pa ju je nužno dodatno hraniti. Za ublažavanje suhoće, a time i bora koje se pojačaju kad koža izgubi vlažnost, važno je izabrati kvalitetne namirnice u prehrani. No one se mogu koristiti i kao priručna sredstva u kućnoj kozmetici, savjetuje američki korektivni hirurg Andrew Ordon.

Recept za prirodnu masku protiv bora

On svojim pacijenticama daje praktične savjete za izradu kućnih krema i maski za elastičnu te pomlađenu kožu. Jednostavan recept zahtijeva tri namirnice: tri žlice vrhnja, četvrtinu avokada i žlicu meda.

Sastojke treba izmiksati, nanijeti na lice, vrat i dekolte te držati oko sat vremena. Maska se ispire toplom vodom, a možete je stavljati po potrebi. Avokado je zadnjih godina izuzetno hvaljena namirnica jer je pun biljnih zdravih masti, a med ima dobro poznata protuupalna svojstva. Vrhnje će djelovati na duže zadržavanje elastičnosti kože. Pritom svakako ne zaboravite uzimati dovoljne količine vode, juhe i čaja, kako biste hidrirali cijeli organizam.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti