Spasite svoju vezu: Ovi savjeti će vam pomoći u tome

Piše: Redakcija

Dugogodišnje veze, brakovi obično su satkani od navika, međutim, ponekad vas to može razdvojiti od vašeg partnera. Okruženi rutinom, zanemarite partnera i on vas, a na kraju se možete naći u problemima.

Ako se malo potrudite, možete spriječiti kraj. Postavite dobre temelje jer su male stvari potrebne da veza ostane jaka. Za zdravu vezu potrebni su povjerenje i sigurnost. Mali trenuci nježnosti, ljubavi i pažnje učiniti će vašu ljubav jačom i pokazati će vašem partneru koliko vam ona znači. Činite to svakog dana i neka se vaš partner uvijek iznova zaljubi u vas.

Začinite dan sitnicama

Jutarnji poljubac, pozdrav ili iznenadni zagrljaj su najvažnije stvari kojima se treba posvetiti u toku dana, tvrde psiholozi. Lako je prevideti sitnice poput jutarnjeg poljupca, pozdrava ili zagrljaja. Šta god da radite, dozvolite sebi da zastanete na trenutak i kažite partneru da ga volite. Zagrlite ga snažno i poželite mu laku noć. Jer magično je osjećanje spavati kraj nekog koga iskreno volite.

Razumijevanje i povjerenje

Nikada se ne služite pretpostavkama, bez obzira koliko dugo ste u braku ili  vezi. Koliko god mislili da poznajete svoju voljenu osobu, pustite da sam kaže šta misli, osjeća ili se desilo. Vrlo je opasno pretpostavljati šta neko drugi misli, tvrde psiholozi, jer to često dovodi do nesporazuma i povrijeđenih osjećanja. Jednostavno, pričekajte i saslušajte priču do kraja i postavljajte pitanja.

Razgovor o osjećanjima

Uvijek pokušajte prije svega komunicirati i o svemu razgovarati sa partnerom. Komunikacija nije važna samo na početku veze, već i nakon decenije provedene u zajednici (i više naravno). Komunicirajte sa svojim partnerom o svemu, a ne samo o aktivnostima u toku dana. Često razgovajte o svojim osjećanjima, strahovima, težnjama, očekivanjima, planovima.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti