Ideje za uređenje doma koje nikada ne izlaze iz mode

Piše: Azra

 

Trendovi u svijetu uređenja interijera mijenjaju se svakih nekoliko godina. Međutim, neki stilovi i dekori nose titulu vječitih. Donosimo vam nekoliko klasičnih ideja koje su uvijek u modi i s čijim odabirom sigurno nećete pogriješiti

 

Dobro osvjetljenje

Najjednostavniji trik za lijep i topao izgled vašeg doma je dobro osvjetljenje. Izaberite ono osvjetljenje koje će jednako obasjati svaki kutak prostorije, te koje je klasičnog izgleda i koje se uklapa u estetiku vašeg interijera.

Umjetnine

Ovo je jedna od onih dizajnerskih strategija koja vas ne mora mnogo koštati. Bilo da je riječ o uokvirenom posteru, slici ili pak skulpturi koju ste našli na pijaci, važno je, zapravo, da taj komad vas predstavlja.

Pravi materijali

Materijali poput pravog drveta ili keramičkih pločica dugog su vijeka ako ih pravilno održavate, uvijek su u trendu i zato se isplate. Isto vrijedi i za materijale poput bakra ili mramora. Kada dođe vrijeme da izaberete materijale za svoj dom i želite nešto što će dugo potrajati, prvo obratite pažnju na one koji su historijski najduže izdržali.

Crno i bijelo

Jedna kombinacija boja koja je vječita je definitivno spoj crnog i bijelog. Visoki kontrast ovih boja svakom prostoru daje dašak elegantnosti, bez obzira na to kakav stil preferirate.

Umirujuće spavaće sobe

Trend u dizajnu spavaćih soba koji će još dugo ostati jeste korištenje blagih boja. Tako svijetli tonovi plave ili sive boje mogu stvoriti umirujuću okolinu, što je i najbitnija stavka kada je riječ o spavaćoj sobi.

Vintage predmeti

Za predmete koji postoje duže od 50 godina te koji su toliko dugo i popularni male su šanse da će izaći iz mode. Tako su kožni naslonjači ili perzijski sagovi odličan izbor ako želite kombinirati moderno s nečim klasičnim.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti