Moderne zavjese idealne za svaki dom

Piše: Redakcija

Zavjese su dio  skoro svakog stana i bez njih dom može izgledati pomalo siromašno, iako ih sada dizajneri i moderni interijeri često izostavljaju.

Nakon što uselimo u novi dom, ako ih nema, zaista se primjeti njihov nedostatak. One su sjajan detalj koji unose određenu atmosferu u prostor, mogu biti jak stilski akcent i izvlače interijer iz prosječnosti. Kada stavite zavjese one mogu promijeniti izgled cijele prostorije. S druge strane, sprječavaju prodiranje prevelike količine svjetlosti i daju nam privatnost.

 

U velike i svijetle prostorije možete uvijek staviti tamne i deblje zavijese jer će dati dojam topline u prostoru.

Dok u male prostorije rješenje su zavjese koje nemaju naglašen uzorak, idealan je onaj na okomite pruge, kao i model rolo zavjesa, koje vole svi moderni i minimalistički interijeri. U malim prostorima dobro je da zavjese budu boje zida jer tako otvaraju prostor odnosno svijetlih neutralnih nijansi.

Dužina zavjesa je bitna. Poželjno je da budu sasvim do poda ili do 1,5 centimetra razmaka. Svakako ne bi smjele biti kraće. Mogu biti preduge biti i vući se po podu, to je čak i poželjno prema novijim trendovima u dekorima.

Kada je boja u pitanju, bilo bi dobro povezati boju zavjesa s tepihom i ostalim tkaninama u prostoru. Ako je puno detalja na prozorskoj dasci i općenito u interijeru, onda izbjegavajte zavjese s uzorkom ili od teškog, naglašenog materijala.

Priredila: E.Dž.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti