4 prirodna lijeka za lijepe i guste obrve

Piše: Redakcija

Nije tajna da mnogi od nas žude za dobro oblikovanim i nadasve gustim obrvama . I ne čudi. One ističu naše oči, daju licu konturu i podcrtavaju naš sjaj. Imamo dobre vijesti za sve koji prirodno nisu nadareni gustim obrvama. Uz odgovarajuće kućne lijekove, naše se obrve mogu zadebljati – za upečatljiv wow efekt. Lucy Hale ga ima, Lily Collins. , poznato je da ih ima i  Cara Delevingne -prekrasno guste i pune obrve. Daju ženama fascinantno snažan izraz, određenu tvrdoću, tajanstvenu dubinu. Ako želite da ovaj izgled obrva potražite za sebe, mogu vam pomoći mali kozmetički proizvodi iz prirode.Postoji zapravo nekoliko prirodnih domaćih lijekova koji potiču rast finih dlačica i tako mogu zadebljati obrve.

Ricinusovo ulje

Naravno, sada postoje proizvodi za uljepšavanje kojima možemo varati guste obrve, poput olovaka za obrve ili praha za obrve. Ali ako prirodno želite gušće i punije obrve, možete koristiti ricinusovo ulje . Sadrži mnogo antioksidansa i vitamina koji mogu ojačati korijene kose i pospješiti rast kose. Ricinusovo ulje treba svakodnevno koristiti za zgušnjavanje obrva. Da biste to učinili, nanesite ulje na obrve vatom i umasirajte oko tri minute. Zatim ga ostavite da djeluje pola sata i isperite toplom vodom. Za rezultat koji se može vidjeti, treba najmanje četiri sedmice.

Aloe vera

Aloe vera može nam pomoći da učvrstimo obrve. Ljekovita biljka pruža puno vlage i brine za kosu i kožu. Aloe vera ovdje ima presudnu prednost, pogotovo kod masne kože višak sebuma može začepiti pore. To će utjecati na rast obrva. Međutim, aloe vera njeguje i jača ne ostavljajući masni film. Aloe vera štiti kožu i potiče rast kose. Idealno bi bilo da se čisti gel od aloe vere koristi izravno iz biljke. Zatim se redovito nanosi na obrve i nježno utrljava.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje već znamo kao pravi ljepotan svestrani. Njeguje i njeguje kožu, kosu i nokte. A ako se pravilno koristi, može nam dati i guste obrve! Budući da kokosovo ulje sadrži sastojke poput vitamina E i mnoge važne minerale koji jačaju korijenje kose. Za guste obrve, kokosovo ulje treba umasirati u kosu oko tri minute. Savjet: Prije upotrebe zagrijte kokosovo ulje između vrhova prstiju kako bi imalo pravu konzistenciju. Najbolje je da ulje djeluje preko noći, a sljedeći dan isperite toplom vodom. Uz malo strpljenja i uz svakodnevnu upotrebu od jednog do dva mjeseca, razlika će uskoro biti uočljiva.

Ulje piskavice i badema

Sjeme piskavice također je pogodno za zgušnjavanje obrva zahvaljujući svojim vrijednim sastojcima. Da biste to učinili, potopite sjeme u hladnu vodu nekoliko sati, odlijte vodu i sameljite masu minobacačem. Za optimalan rezultat, ova se masa također može miješati s bademovim uljem . Jer je bademovo ulje također, učinkovit kućni lijek za rast kose. Sprječava lomljenje kose i potiče obnavljanje stanica. Smjesu sjemenki piskavice i bademovog ulja treba nanijeti na obrve prije spavanja i namočiti preko noći. Tretman se može ponoviti dva puta sedmično.

Izvor: elle.de

 

(Dž.S.)

Pročitajte još