Justin Timberlake se izvinio Britney Spears i Janet Jackson: Bit ću bolji

Piše: M. K.

Glumac i pjevač Justin Timberlake u podužoj objavi na društvenim mrežama, izvinio se pjevačicama Britney Spears i Janet Jackson zbog svog ponašanja u prošlosti.

Nakon emitovanog dokumentarca “Namještaljka Britney Spears”, čija je prvobitna zamisao bila da se ukaže na #FreeBritney pokret, koji se zalaže za ukidanje starateljstva koje otac Britney Spears ima nad pjevačicom još od famozne krize mentalnog zdravlja 2008. godine, javnost je ipak fokusirana na njenu vezu sa Justinom Timberlakeom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Mnogi korisnici društvenih mreža zahtijevali su da se pop-zvijezda pjevač Justin Timberlake izvini Britney zbog načina na koji ju je tretirao dok su bili u vezi dvijehiljaditih godina, što je on i učinio, prenosi AP.

Timberlake je započeo objavu izrazivši žaljenje zbog vremena u svom životu kada su njegovi postupci doprinosili problemu, gdje je “pričao kako ne treba ili nije pričao o onome što je ispravno”, kao i da razumije da je podbacio u tim trenucima i u mnogim drugim i imao koristi od sistema koji podržava mizoginiju i rasizam.

“Posebno želim da se izvinim Britney Spears i Janet Jackson, objema posebno, zato što brinem za te žene i poštujem ih i znam da sam podbacio”, napisao je, između ostalog, Timberlake i dodao:

-Ova industrija je puna mana. Postavlja muškarce, posebno bijele muškarce, u poziciju da uspiju. Dizajnirana je na taj način. Kao muškarac u privilegovanoj poziciji, moram da pričam o tome. Zbog mog ignorisanja, nisam prepoznao sve to u trenutku kada se dešavalo u mom životu, ali ja ne želim ikada više da prosperiram zbog drugih koji su povučeni dolje – naveo je pjevač.

Objavu je zaključio rekavši da mu je duboko stalo do dobrostanja ljudi koje voli i koje je volio.

-Mogu da budem bolji i bit ću bolji-  poručio je Timberlake.

Do incidenta sa Janet Jackson, došlo je tokom nastupa na Superboowleu 2014. kada joj je Timberlake  pomjerio odjeću otkrivši joj grudi.

Pročitajte još