Eldina Jaganjac odbija depilirati noge, obrve, brkove: Trpi teške uvrede

Piše: Redakcija

Eldina Jaganjac (31) iz Kopenhagena, porijeklom iz BiH, ultimativno odbija da se depilira. Uprkos tome što joj muškarci dobacuju i to vrlo uvredljive komentare, ona vosak i birjač u ruke ne želi uzimati.

Kako piše britanski “The Sun”, Elidna je u martu prošle godine odlučila da ne depilira nasunice i uopće je ne zanima šta bilo ko misli o tome.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac)

-Ako se muškarac ne brije i ne čupa obrve, to niko ne primjećuje i ne komentira, jer to nije ništa neobično. Baš kao i mnoge druge žene i sama sam ponešto naučila. Naprimjer, nekad se nisam osjećala prijatno kad bih izlazila napolje, a moje obrve nisu počupane. Sad sam se fokusirala na zadatke i ciljeve koje moram da ostvarim u životu, a manje na to kako izgledam dok ih ostvarujem i da li se zbog toga sviđam ili ne sviđam ljudima – rekla je Eldina za “The Sun”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac)

Ona kaže da sada ima više samopouzdanja nego ikada, jer se ne plaši da se izdvoji iz mase, ali je i naglasila kako bi ljudi trebali da rade ono što im je prirodno, ako se zbog toga osećaju prijatnije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac)

Iako joj mnogi kažu da se zbog toga nikada neće udati, Eldina kaže:

– Društvo je nametnulo takve ideje, tako da se žene koje imaju dlake po tijelu smatraju manje ženstvenim. Primijetila sam kako neki muškaraci “bulje” u moje neobrijane noge i moje obrve kao da imam treću glavu. Zar je to fer? Zašto mi žene da bismo bile vizualno prihvaćene moramo da potrošimo više novca nego muškarci i zašto nam je toliko važno da nemamo dlačice? Pa ima toliko bitnijih i važnijih stvari od toga – poručuje Eldina Jaganjac.

Izvor: Blic žena

(M. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti