Nezahtjevna biljka u obliku srca koja će ukrasti svu pažnju

Piše: Redakcija

Flamingov cvijet jedna je od sobnih biljaka koja definitivno privlači poglede. Ova tropska biljka krasi mnoge domove. Prepoznatljiva je po svojimkrupnim i sjajnim listovima i voštanim cvjetovima jarkih boja. Najpoznatiji i najčešći su cvjetovi crvene boje, ali mogu biti i bijeli i ružičasti. Zbog srcolikog oblika cvjetova ovu biljku naziva se i biljkom sa srcem, a simbol je ljubavi i prijateljstva.

Pravilna briga za ovu biljku nije zahtjevna sve dok joj osiguravate nekoliko ključnih elemenata.

Odgovarat će joj boravak na svim razinama neizravnog svjetla, ali imajte na umu da će biljka koja boravi na slabo osvijetljenom dijelu imati manje cvjetova i rasti će sporije.

Flamingov cvijetne podnosi izravnu sunčevu svjetlost koja mu može uništiti listove. Najviše mu, dakle, odgovara jarko, neizravno svjetlo.

Što se tiče temperature, ova biljka voli toplinu, a najsretnija je na temperaturama koje se kreću od 20 do 22 stupnja Celzijeva. Potrudite se da se temperatura prostorije u kojoj boravi ne spušta ispod 16 stupnjeva Celzijevih.

Također, biljku držite dalje od propuha i vrućih radijatora. Zbog činjenice da voli visoku vlažnost zraka, za ovu biljku i kupaonica je mjesto koje će joj savršeno odgovarati.

Izvor:zadovoljna.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti