Jednostavna i preukusna: Čokoladna torta s orasima

Piše: Redakcija

Sastojci

12 jaja

250 g oraha

100 g keksa

350 g šećera

2 naranče (sok), jedna kod izrade biskvita, druga za gotov biskvit

1 limun (sok)

Krema

1l vrhnja za šlag

600 g čokolade za kuhanje

 

Priprema

1.

U žumanjke dodajte šećer i dobro izmiksajte tako da smjesa postane bljeđa, a volumen se udvostruči.

U zamiksanu smjesu, dodajte sok od naranče i limuna pa zamiksajte.

2.

Ručno postepeno dodajte izmiksane bjelanjke i smjesu oraha i keksa. Malo smjese, malo bjelanjka.

3.

Zamiješanu smjesu raspodijelite na 3 dijela i  pecite svaki na 180 stepeni, čačkalica umetnuta u sredinu treba izaći suha. Možete i sve odjednom pa razrezati na 3 dijela, ali biskvit je osjetljiv.

4.

Kad se gotovi biskviti ohlade slagati tortu s kremom koju napravite tako da u litri zagrijanog vrhnja za šlag otopite čokoladu, a kad se ohladi (u frižideru) izmiksajte. Također, možete dodati malo ruma (jedan veliki čep). Kad slažete tortu, svaku koru poškropite sokom od jedne naranče.

Izvor: Coolinarka

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti