Maja Munda Dedović proslavila drugi sinov rođendan: Sve u znaku safarija  

Piše: Lejla Bejdic

Prošle sedmice u porodici Maje Munda Dedović se slavilo, ali u kućnoj atmosferi. Sin Mak, koji je redovni gost našeg magazina, proslavio je svoj drugi rođendan. Maja je samo za “Azru” otkrila slatke detalje.

– Zbog cjelokupne situacije s pandemijom, ovaj rođendan smo proslavili u svom domu. Tema je bila safari, zapravo, važno je bilo da su prisutne životinjice koje Mak mnogo voli. Nekoliko mjeseci već ih sakuplja i igra se s njima po cijeli dan. Vrlo lako smo se odlučili da će torta biti u tom stilu, a onda smo još dodali mafine s 3D životinjicama, na poklon smo dobili i super ukusne cake pops slastice. Malo balona, mamine mašte, tatinog truda i Mak je bio oduševljen kada je ugledao svoj kutak – kazala je Maja.

Rođendanu su prisustvovali Majini i Amarovi roditelji, te sestre sa supružnicima. Kazala nam je da joj je žao što nisu mogli biti prisutni drugari i prijatelji, ali da je zdravlje na prvom mjestu.

– Kao veliki dječak, potpuno svjestan da je njegov dan, prvo je posmatrao sve što je bilo na stolu, oduševljen životinjicama u svim oblicima, a kad je shvatio da je većina jestiva, prionuo je na posao. Ono što me jako dojmilo jeste da je sa svima dijelio slastice, svako od nas je morao imati nešto u ruci, on u obje – ispričala nam je ponosna mama o svom prvorođenom sinu.

Maja je u visokom stadiju trudnoće, a otkrila nam je da joj je termin porođaja krajem aprila, no na pitanje je li Mak svjestan da dolazi beba, kaže da, ipak, nije. Ponekad poljubi mamin stomak, ali tek će vidjeti kad beba dođe u kuću.

– Od samog početka pandemije, a evo upravo se navršava godina, uglavnom sam kod kuće, viđamo se pretežno sa sestrama i roditeljima. Jedno vrijeme sam išla na posao, a onda su mi dozvolili rad od kuće i neizmjerno sam zahvalna što me moja TV kuća štiti i izlazi ususret. Cijeli posao u vezi s organizacijom snimanja obavljam telefonski, radim pripremu za montažu i snimam najave – kazala je Maja kako se čuva za vrijeme pandemije i otkrila nam kako se sprema za drugi porođaj.

– U posljednje vrijeme malo mirujem, pokušavam da ne razmišljam previše o tome, nije lako, prvi put je sve nepoznato pa mi se čini da je bilo lakše. Sada, kada znam sav protokol i pretrpljeni bol, veća je doza straha. No, najbitnije je da sve bude uredu. Žene su najjača bića na svijetu, to mogu garantovati nakon svog iskustva prirodnog porođaja.

Tekst prenesen iz novog broja magazina “Azra”:

Pročitajte još