Jasmila Žbanić i njen suprug Damir Ibrahimović Covid pozitivni: Zahvalnost na podršci

Piše: M. K.

Nakon nominacije filma “Quo vadis, Aida”?”/Kuda ideš Aida?” za Oscara, danas je bh. rediteljica Jasmila Žbanić objavila da su ona i njen suprug Damir Ibrahimović pozitivni su na Corona virus.  Žbanić je ovo saopćila putem video-linka na svom zvaničnom Facebook profilu.

– Dragi moji, kasnim da vam se svima zahvalim jer smo i Damir i ja Covid pozitivni. Priličan je haos, pa nismo stigli ni proslaviti nominaciju. Izvinjavam se medijima što nisam mogla ispuniti zahtjeve za intervjue. Nadam se da će biti prilika. Još uvijek nemamo teške simptome, ali nije prijatno razmišljati šta se sve može desiti. Uz ovu zahvalu, dodala bih još i zahvalu svim doktorima i zdravstvenim radnicima u BIH koji nadljudskim naporima pokušavaju spasiti živote u zemlji koja je pod najgorom “diktaturom amatera” – objavila je je Žbanić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jasmila Zbanic (@jasmilazbanic.official)

Inače, ekipa rediteljice Jasmile Žbanić iz produkcijske kuće “Deblokada” danas se na društvenim mrežama zahvalila na svim pristiglim čestitkama na nominaciji.

– Hvala vam na porukama i čestitkama i vašoj dosadašnjoj i budućoj podršci. Otvaramo novo poglavlje – poručili su uz fotografiju na kojoj su Jasmila Žbanić, njen suprug producent Damir Ibrahimović te Narcisa Cvitanović i Mirza Hamzić iz Deblokada tima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Deblokada (@deblokada_sarajevo)

Podsjetimo, bh. film rediteljice Jasmile Žbanić  nominiran je za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu Oscar za najbolji strani film (vanenglesko govorno područje) među pet ostvarenja.

Za titulu najboljeg stranog filma “Quo Vadis, Aida?” će se boriti sa filmovima “Another Round”, “Better days”, “Collective” i “The Man Who Sold His Skin”. Dodjela 93. izdanja nagrade Oscar zakazana je za 25. april ove godine.

Film koji govori o genocidu u Srebrenici dobija izuzetno visoke ocjene od američke kritike, na stranici Metacritic prosječna ocjena mu je čak 96, što ga čini vjerovatno najvećim favoritom za Oscara.

Prethodno je “Quo Vadis, Aida?” nominiran i za dvije BAFTA nagrade u kategorijama Najbolji reditelj/ica i Najbolji strani film. BAFTA nagrade bit će dodijeljene 11. aprila.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti