Anel i Alma Hadžić, samo za „Azru”: Pet mjeseci čiste ljubavi

Piše: Ilma Jakubovic

Bh. fudbaler Anel Hadžić i njegova supruga Alma postali su roditelji u oktobru prošle godine. O sreći zbog dolaska sina prvjenca te prvim danima u najljepšim životnim ulogama, govore prvi put samo za naš magazin. Prvo smo imali dva imena koja su nam se najviše dopala i nekada oko šestog mjeseca Almine trudnoće smo se definitivno odlučili da to bude Rayan, otkriva Anel

Bh. fudbaler Anel Hadžić (31) i njegova supruga Alma (24), diplomirana pravnica, uživaju u najljepšoj životnoj ulozi. Šarmatni par se vjenčao 2019. godine i upriličili su, prema riječima mnogih, vjenčanje godine na kojem su okupili porodicu i prijatelje. Oboje žive van granica Bosne i Hercegovine, Alma je rođena i odrasla u Beču, dok je Anel rođeni Velikokladušanin, zbog čije prirode posla trenutno žive u Inssbrucku, u austrijskoj pokrajini Tirol.  No, nikada nisu zabravili svoje korijene.

Prvi dani roditeljstva

Prije pet mjeseci postali su roditelji prekrasnog dječaka kojem su dali ime Rayan, a da zaista uživaju u roditeljskoj ulozi, pokazuju to skoro svakodnevno objavljujući fotografije zajedničke sreće na društvenim mrežama. Njihova sreća je neizmjerna, a samo za „Azru“ prisjetili su se prvih trenutaka s bebom.

– Kada smo prvi put ugledali našeg sina, bili smo najsretniji i najponosniji roditelji na svijetu. Ne postoje riječi kojima se može opisati ta bezuslovna ljubav prema svom djetetu – uz osmijeh će bračni par Hadžić na početku našeg razgovora.

Mlada mama kazala je kako je sve podnijela stoički, te da joj je najveću snagu i podršku dao Anel koji je, na njihovu sreću, mogao prisustvovati porođaju s obzirom na epidemiološku situaciju koja je zahvatila cijeli svijet.

– Porodila sam se u Beču, u privatnoj klinici. Mislim da svaka žena koja prvi put postaje majka ima nekih strahova prije porođaja i nada se da će sve proći bez ikakvih komplikacija. Zaista nisam paničila, a nisam ni znala, ustvari, šta me čeka, jer je svaki porođaj individualan. Anelova i moja velika želja bila je da bude sa mnom od početka do kraja i na našu sreću, uspjelo je. Oboje smo u bolnici morali uraditi test na Corona virus, ali je sve, hvala Bogu, prošlo u najboljem redu – kazala je Alma, a Anela smo pitali kakva je ona bila kao trudnica.

– Alma nije bila zahtjevna trudnica, zaista nije imala nekih specijalnih želja, mada ih nije imala ni prije trudnoće – iskren je bio bh. fudbaler.

Uživanje u svakom trenutku

S obzirom na to da je ostala u drugom stanju tokom pandemije Corona virusa i totalnog karantina, ističe kako nije imala mnogo opcija za razne aktivnosti.

– Trenirala sam sasvim normalno do petog mjeseca i onda sam, slušajući svoje tijelo, smanjila tempo vježbi i treninga, jer je i stomak počeo više da raste. Također, moja ishrana je bila kao i uvijek, jedino što nisam praktikovala jeste da konzumiram salamu i hranu koja se obrađuje na sličan način. Mislim da svaka trudnica ima taj neki osjećaj šta može i šta ne može, a ja sam, hvala Bogu, imala trudnoću za poželjeti tako da i nisam mnogo drugačije živjela nego prije – prisjetila se Alma, koja je tokom cijele trudnoće slušala svoje tijelo i svoje instinkte te prakticirala samo ono što je smatrala da je najbolje za nju i njeno dijete.

Vijest da će postati otac, bh. fudbalera učinila je najsretnijim čovjekom na svijetu. Upitali smo ih koliko se njihov život promijenio dolaskom bebe.

– Roditeljstvo nas je promijenilo za 180 stepeni, ali u pozitivnom smislu. Naša misija u životu je naše dijete. Naša ljubav. Naš ponos. Naš Rayan. Život nam se promijenio, što je sasvim normalno, te sve se vrti oko Rayana, ali opet imamo vremena za naše poslove i obaveze, pitanje je samo dobre organizacije – kazali su mladi roditelji, koji su odrasli u porodicama gdje su ljubav, pažnja i poštovanje bili na prvom mjestu, te će svog sina odgajati na isti način. Kako ističu, fokusirat će se na to da voli i poštuje svakoga, da uvijek bude otvorenog horizonta općenito na sve.

Upitali smo ih ko je strožiji od njih dvoje.

– Još nismo došli u fazu da možemo reći ko je strožiji, ali eto može se reći da sam ja (smijeh) – kazala je Alma, a Anel nam je otkrio kako su odabrali ime za prvjenca.

Neobičan odabir imena

– Alma i ja smo imali dva imena koja su nam se najviše dopala i nekada oko šestog mjeseca njene trudnoće smo se definitivno odlučili da to bude Rayan. Ime nam se dopalo iz razloga što je unikatno, a i zaista ima divno značenje, 7 vrata ka Džennetu –  govori mladi otac.

Kazali su nam kako su vrlo uigran tim. Poznato je da muškarci vješto izbjegavaju mijenjanje pelena, upitali smo ih kako se Anel snašao u tome.

– S obzirom na to da Anel svaki dan ima treninge i igra utakmice, naravno da ja prije utakmice odradim sve obaveze, ali zaista moram reći da sam toliko ponosna na Anela i kao muža i kao oca. On, da može, preuzeo bi sve obaveze u vezi s Rayanom. Mnogo puta je preuzeo “noćnu smjenu” i naravno da i on mijenja pelene, oblači ga, kupa zajedno sa mnom itd. Zaista smo super organizovani, jer želimo da zajedno uživamo u svakom trenutnu života našeg sina – objašnjava nam Alma, nastavljajući opisivati kako izgledaju trenuci u kojima njih dvoje pune baterije:

– Nemamo ovdje nikoga da može čuvati Rayana, moji, kao i Anelovi roditelji žive u Beču i Gornjoj Austriji, ali se uvijek nađe vremena za nas dvoje. Kada ga uspavam, posvetimo se jedno drugom, pronađemo neki film za pogledati, kuhamo večeru i jednostavno uživamo u tim trenucima – kazala je.

Planiraju još djece

Mladi roditelji, posmatrajući petomjesečnog sina kako odrasta, ne kriju sreću i ponos svakim njegovim novim naučenim pokretom.

– Sigurna sam da nisam jedina mama koja to kaže, ali Rayan svaki dan nešto novo nauči, od okretanja sa stomaka na leđa, puzanja, do pokazivanja prstima šta želi. Zaista je jedna vrlo aktivna beba, koja je stalno nasmijana. Dijete za poželjeti, kaže ponosna mama te nam opisuje kako izgleda njihova svakodnevica.

– Ustajemo relativno rano, popijemo kafu i doručkujemo dok Rayan također jede. Zatim Anel odlazi na trening, dok se mi još igramo, a potom idemo u šetnju. Često odemo i po Anela na trening te ostatak dana provedemo u raznim aktivnostima.

U jednom ranijem intervjuu za naš magazin, Anel i Alma otkrili su kako je Rayan prvo unuče s obje stane. Pitali smo da li su ga nane i dede već razmazili.

– Naravno da su ga razmazili, ali ne bi bile nane i dede da to ne učine, ipak je prvi unuk. Svaki dan, po nekoliko puta se čujemo te zahvaljujući videopozivima se i viđamo. Teško jeste, ali proći će i ova situacija pa ćemo moći, ako Bog da, svi normalno opet živjeti i kretati se – kazali su Anel i Alma, a na pitanje da li priželjkuju veliku porodicu, jednoglasno su kazali da planiraju još djece, ali sve u svoje vrijeme.

Na kraju razgovora, zamolili smo Almu da nam otkrije čime ju je Anel osvojio.

– Anel je jedna predivna osoba od glave do pete, nije što je moj, ali je zaista tako. Uvijek mi je dijelio komplimente, i dalje to radi, podržava me u svemu, gdje god može nasmijava me, mazi me i obraća pažnju na sve. Jednostavno ima jedinstven karakter i zahvalna sam što ga imam takvog kakav je – zaljubljeno će Alma.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti