Preminula slavna glumica Helen McCrory

Piše: Redakcija

APF

Britanska glumica Helen McCrory, poznata po ulogama u hit seriji Peaky Blinder i filmovima o Harryju Potteru, preminula je od raka s 52 godine, objavio je njen suprug, glumac Damian Lewis.

– Slomljena srca javljam vam da je nakon herojske bitke s rakom, moćna i lijepa žena Helen McCrory, mirno preminula doma, okružena ljubavlju porodice i prijatelja-  napisao je Lewis na Twitteru.

Napisao je kako je preminula onako kako je živjela – neustrašivo.

-Volimo je i znamo koliko smo sretni što smo ju imali u svojim životima – napisao je Lewis.

Helen Elizabeth McCrory rođena je u Paddingtonu u Engleskoj, 17. augusta 1968. godine, a njena karijera eksplodirala je nakon što je navršila 30 godina.

Slavna po svojim ulogama u TV seriji Peaky Blinders i filmskoj sagi o čarobnjaku Harryju Potteru gdje je glumila Narcissu Malfoy, majku zločestog Draca Malfoya, dok je u Blindersima glumila tetku Polly.

Pojavila se i u serijama His Dark Materials, Penny Dreadful te Fearless. Glumila je i u Skyfallu, jednom od filmova o Jamesu Bondu, te je glumila je i suprugu bivšeg premijera Tonyja Blaira u filmu Kraljica. Također, tokom karijere odigrala je desetke zapaženih uloga u pozorištu.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti