Kate i William stigli na sprovod princa Philipa, njena ogrlica privukla pažnju

Piše: Redakcija

AFP

Princ William i njegova supruga Kate Middleton među prvima su stigli u dvorac Windsor kako bi prisustvovali sprovodu princa Philipa.

Britanski mediji uočili su da Kate oko vrata nosi bisere koji pripadaju kraljici Elizabethi. Bisernu ogrlicu iz osobne kolekcije kraljice Elizabethe Kate je već nosila na večeri povodom 70. godišnjice braka kraljice i princa Philipa u dvorcu Windsor 2017. godine, a njena pokojna svekrva princeza Diana istu je ogrlicu nosila 1982. godine, piše Daily Mail.

Vojvotkinja od Cambridgea nije viđena u javnosti od smrti princa Philipa, ali na službenom Instagram profilu kraljevske porodice podijeljene su neke dotad neviđene fotografije Philipa koje je snimila upravo Kate, ali i neke na kojima poziraju zajedno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)


Inače, upravo će se na sprovodu princa Philipa prvi put susresti William i Harry otkako je mlađi brat napustio kraljevske dužnosti i s obitelji otišao iz Velike Britanije.

Sprovod pod epidemiološkim mjerama

Princ Philip, vojvoda od Edinburgha i suprug britanske kraljice Elizabete II., bit će pokopan poslijepodne u kraljevsku kriptu dvorca Windsor. Sprovod će biti u porodičnom krugu zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv Corona virusa.

Sprovod će započeti u 15:40 kada će povorka s kovčegom krenuti iz privatne kapele u dvorcu, uz pogrebni marš i minutu šutnje diljem zemlje, priopćila je Buckinghamska palača.

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika, od kojih je većina članova kraljevske porodice.

Princ Philip, koji je u braku s kraljicom proveo 73 godine, umro je 9. aprila u dobi od 99 godina, nakon što je u bolnici proveo mjesec dana zbog srčanih problema i infekcije.

Kraljica će sjediti sama

Palača je u četvrtak objavila popis gostiju i otkrila da prinčevi William i Harry neće hodati iza lijesa jedan pored drugoga. Između njih bit će njihov rođak Peter Philips, sin princeze Ane. Svi gosti, uključujući kraljicu, koja će idući tjedan napuniti 95 godina, nosit će maske, sjediti odvojeno i poštivati fizičku distancu. Kraljica će sjediti sama.

Četveročlani zbor pjevat će na pogrebu skladbe koje je princ sam odabrao, a bogoslužje će trajati 50 minuta.

Izvor:Index

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još