Dirljive slike Olivere Balašević u šetnji: Ne tuguje to ona, to samo…

Piše: M. K.

Kćerka nedavno preminulog Đorđa Balaševića, Jovana Lola Balašević podijelila je na Instagramu novu dirljivu objavu. To su slike njene majke Olivere, najveće Đoletove ljubavi, dok sjetnoga pogleda šeta Novim Sadom s maramom na glavi, slušalicama na ušima, obučena u nježno rozu kombinaciju, farmerice. Podsjetimo, čuveni Panonski mornar umro je prije dva mjeseca od posljedica Corona virusa.

„Ne tuguje to Ona, to samo vjetar svira proljetnu sonatu – kad joj nije vrijeme!“, poručuje u objavi praćenoj emotikonima svijeta, ljubavi, snage, muzike, žene i uz tagove #oliverabalasevic #planetadvoriste #lavitaebella #jednajemajka.Post prate također emotivni komentari obožavatelja legendarnog Balaševića i njegove porodice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jovana Balasevic (@lolabalasevic)

„Bilo šta što ima veze sa njim, meni kreću suze…posebna Olivera“, „A onda dobivamo odgovore, kako su nastale najljepše pjesme. Hvala Olja što si posebna, kao i Lola“…, samo su neke od biranih riječi koje se nižu ispod Oliverinih slika koje je objavila Lola.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jovana Balasevic (@lolabalasevic)

Inače, ovih dana javnost je ostala dirnuta i još jednim potezom porodice preminulog kantautora, koja je donirala Akademiji umjetnosti u Novom Sadu audiovizualnu opremu kako bi unaprijedili produkciju studentskih radova. Ta oprema je vrijedna oko 30 hiljada eura i korištena je u promociji filma “Kao rani mraz” koji je rađen po motivima jedne od najpopularnijih Đoletovih pjesma “Priča o Vasi Ladačkom”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olivera Balašević (@olivera.balasevic)

Donaciju je predala Balaševićeva udovica Olivera na obilježavanju dana Akademije, što je ujedno bilo i njezino prvo javno pojavljivanje i obraćanje javnosti od Đoletove smrti 19. februara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Portal Telegraf.rs/JETSET (@telegraf_jetset)

-Obraćam vam se u ime porodice. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte sretne trenutke i aplauze širom regije, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje djece dvoje je ova Akademija odškolovala. Na ovaj se način želimo zahvaliti dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao, kada nas je napustio – rekla je Olivera.

Osvrnula se i na nagađanja o postojanju navodne oporuke.

-U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj djeci i meni, kao roditelj želim se zahvaliti na ovaj način. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja porodica izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram spomenuti, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja na portalima i po kuloarima o nekakvoj oporuci. A sistem nas je negdje naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasljeđuju ostavštinu nalaze se moja djeca i nalazi se Akademija umjetnosti – kazala je Olivera Balašević te emotivno na kraju zaključila kako je “Vasa Ladački bio zaljubljen u lijepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lijepu, al’ sirotu i tako će biti zauvijek”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti