Dok čekamo Oscara: Neki od najupečatljivijih trenutaka s crvenog tepiha

Piše: M. K.

Dok s nestrpljenjem iščekujemo noć s nedjelje na ponedjeljak kada će se saznati dobitnik ovogodišnjeg najprestižnijeg filmskog priznanja Oscar i navijamo za našu Jasmilu Žbanić i film o genocidu u Srebrenici „Quo vadis, Aida“, prisjećamo se i nekih od najupečatljivijih trenutaka s crvenog tepiha.

Oni su se u modnoj historiji događali tokom svih 93 godine dodjele Oscara. Od LaurenHutton’s rainbow Halston haljine i dragulja koje je nosila Cher do Diane Ross i njene  crvene blistave i prozirne haljine. Nezaobilazna su sjećanja i na Barbru Streisand i njen kultni izgled iz prošlih godina. Uoči večerašnje ceremonije „Harpersbazaarus“ osvrnuo se na njih.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Harper’s BAZAAR (@harpersbazaarus)

Prestižni „Vanity Fair“, pak, donio je podsjećanje na najpoznatije glumačke veličine koje su prošetale crvenim tepihom 2001. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vanity Fair (@vanityfair)

-Julia Roberts i Halle Berry! Kate Hudson i Goldie Hawn! Björk i labudova haljina! Crveni tepih na dodjeli Oscara 2001. bio je zaista nešto za vidjeti  – navodi se u objavi na Instagram stranici „Vanity Faira“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti