Emina Tufo pjeva i govori za “Azru”: Veoma sam zaljubljena

Piše: Emina Dzafic

Mlada talentirana bosanskohercegovačka pjevačica Emina Tufo osvojila je muzičku scenu nakon što je slavujskim glasom očarala i žiri srbijanskog show programa „Zvezde Granda“, koji joj je donio veliku popularnost i pomogao da ostvari snove koje je sanjala odmalena. Emina voli kazati kako se čak od njenih prvih koraka i prije nego što je izgovorila svoju prvu riječ, znalo da će postati pjevačica. Taj talent prepoznala je njena majka, koja joj je i najveća podrška. Podsticala je kćerku da hrabro gazi ka zvijezdama i bila joj stalni vjetar u leđa. Emina je snimila nekoliko pjesama, koje su našle svoje mjesto u srcima bh. i regionalne publike. Zaljubljena je i sebe za deset godina vidi, osim kao ostvarenu karijeristkinju, i u ulozi supruge i majke, okružene s mnogo ljubavi i pažnje. Vrlo je aktivna na društvenim mrežama i često počasti svoju publiku mini koncertom dok vozi. Rodom je iz Suhodola, malog mjesta kod Donjeg Vakufa. Iako joj je samo 25 godina, već ima karijeru o kojoj mnogi sanjaju. Koji su njeni budući snovi, šta očekuje od karijere, na čemu novom radi te na mnoga druga pitanja odgovara za naš magazin prelijepa Emina.

 Ko je Emina Tufo iza kamera?

– Ja sam iskren drug, tako mi bar kažu. Uvijek sam vedra, nasmijana i veoma susretljiva.

 Važite za jednu od najpristojnijih mladih pjevačica u BiH, ali i šire. Kako ste, uprkos našoj estradnoj sceni kakva jeste, uspjeli da o Vama ne piše žuta štampa i ne punite naslovnice tabloida?

– Mislim da je to lični izbor svakoga od nas. Tako sam odgojena. Odrasla sam u tradicionalnoj porodici i stoga se divno osjećam u svojoj koži, znajući da me ljudi vole i cijene upravo zbog tog bosanskog inata i pristojnosti koju nosim u sebi.

 I svoj privatni život čuvate od očiju javnosti? Koliko je to teško zadržati u tajnosti s obzirom na to da ste već odavno na javnoj sceni?

– Ljude uvijek zanima privatni život javnih ličnosti. Ne bježim od toga, naravno, ali treba odvojiti nešto i za sebe. To je pravo svakoga od nas. Također, lijepo je znati da mnogi, bez obzira na znatiželju, ipak poštuju izbor drugih.

Kako se rodila ljubav prema muzici?

– Od ranog djetinjstva. Mama mi kaže da me pamti s češljem u ruci kao mikrofonom, dok pjevam razne pjesmice. Održavala sam svoje male koncerte. Zaista sam se rodila s tom vrstom ljubavi, samo je bilo pitanje vremena kada će to da krene onako svjesno ka uspjehu. Uglavnom, već kao đak prvak sam imala prvi javni nastup.

U kakvoj ste porodici odrastali i koliko Vam je ona podrška tokom svih ovih godina?

– Odrasla sam uz divnu majku, koja mi je i prijateljica i psihijatar i doktor, kao što su majke, vjerujem, svima nama. Tako da sam uz majčinu ljubav i podršku stigla tu gdje sam sada, u neku zlatnu sredinu.

 Šta je najvažnije čemu su Vas naučili, a čemu ćete Vi, eventualno, učiti sutra svoju djecu?

– Biti iskrena, poštena i voljeti sebe onoliko da me ništa u životu nikada ne pokoleba niti povede da skrenem s pravog puta. Vjerovati u svoje želje i snove i težiti ka njihovom ostvarenju.

Šta radite u slobodno vrijeme?

– Volim da čitam knjige, imam svoju malu biblioteku. Također, volim da provodim vrijeme u prirodi i uživam gledajući turske serije.

Je li potrebno mnogo odricanja da bi se, uz uspješnu karijeru, našlo vremena za porodicu i prijatelje?

– Uvijek nađem vremena za porodicu, prijatelje, ljude koje volim, a uglavnom imam mnogo slobodnog vremena. Vikendima sam pretežno zauzeta poslom. U ljetnoj sezoni se desi da sam zauzeta i svih sedam dana u sedmici, ali najviše vremena provedem u autu.

Zaljubljeni ste?

– Pronašla sam osobu svog života s kojom sam u dugogodišnjoj vezi i uživamo u svakom novom danu. Razumijemo jedno drugo pa i sada, nakon nekoliko godina, uvijek se jednako radujemo vremenu koje provodimo zajedno.

Šta ljubav predstavlja za Vas?

– Život, snagu i zajedničku borbu.

 Da bi osvojio Vaše srce, koje karakterne osobine trebaju krasiti muškarca?

– Moje srce je već osvojeno i u pravim je rukama.

Snimili ste nekoliko pjesama. Koliko ste zadovoljni njihovim uspjehom?

– Samim tim što imam devet svojih pjesama za mene je to ogroman uspjeh koji me neizmjerno čini sretnom. Prezadovoljna sam i, naravno, idemo dalje.

Na čemu novom radite?

– Uskoro puštamo novi projekt, koji je već spreman i montiran za moj YouTube kanal, ali budite još malo strpljivi, jer ne mogu unaprijed otkrivati o čemu je riječ. Naravno, imamo i dvije pjesme spremne da pronađu svoje mjesto za možda novi ljetni hit, nikada se ne zna.

Koliko je pandemija utjecala na Vašu karijeru?

– Ne samo nas pjevače i muzičare, nego je pandemija sve usporila, u svakoj sferi, u svakom poslu i polju života. Međutim, mi, Bošnjaci se uvijek dižemo čak i iz pepela, tako da će sve “sjesti” na svoje mjesto.

 S kim od kolega biste voljeli snimiti duet?

– Trenutno ne razmišljam o tome s obzirom na to da imam nekoliko svojih pjesama koje čekaju da se objave, ali možda nekad u budućnosti snimim i neki duet.

Kako sebe vidite za 10 godina?

– Kao ostvarenu ženu, u ulozi majke, divne supruge, okruženu s mnogo ljubavi i pažnje, uz uspješnu karijeru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti