Razvode se Melinda i Bill Gates

Piše: Redakcija

Bill i Melinda Gates se razvode. Oboje su objavili saopćenje na društvenim mrežama u kojem su potvrdili da je braku došao kraj.

“Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak”, napisali su.

“Tokom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili temelj koji djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućio svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u fondaciji, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti u paru u sljedećoj fazi našeg života”, stoji u objavi.

U braku su bili 27 godina. Upoznali su se krajem 1980-ih kada se Melinda pridružila Billovoj kompaniji Microsoft, a vjenčali su se 1994. godine.

Imaju troje djece, a tokom braka postali su filantropi i osnovali ogromnu fondaciju Bill i Melinda Gates.

Organizacija je potrošila milijarde u borbi protiv uzroka poput zaraznih bolesti i poticanja cijepljenja djece.

Gatesovi zajedno s investitorom Warrenom Buffettom stoje iza pokreta koji poziva milijardere da se obvežu da će većinu svog bogatstva dati u dobre svrhe.

Bill Gates četvrta je najbogatija osoba na svijetu, prema Forbesu. Težak je 130 milijardi dolara.

Agencije

(M.K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti