Kolagen koži daje strukturu, elastičnost i snagu

Piše: Redakcija

Gubimo oko jedan posto kolagena naše kože svake godine, a taj proces počinje već u dvadesetima – komentirala je Sheila Farhang, liječnica iz New Yorka.

Kako bismo nadomjestili kolagen,  trebamo koristiti kreme i formulacije s tim inovativnim sastojkom.

Opcija su i klasične kreme koje hidratiziraju jer one također lice čine mekanim i mladolikim. Formule koje podržavaju kolagen su one s vitaminom C i peptidima.

Anti-age kozmetika vrti se oko ključnih sastojaka i molekula koje kožu čine mekšom i mladolikom te nahranjenom i hidratiziranom.

Iako kolagen nestaje, ključno je koži priuštiti dosta vlage, kako bi ona ostala hidratizirana ili koristiti kreme na toj bazi. Hijaluronska kiselina jedan je od najboljih načina kojim ćemo sačuvati mekoću kože te spriječiti nastanak prijevremenih bora.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti