Jesu li prinčevi zakopali ratne sjekire?

Piše: Redakcija

AFP

Princ Harry i William napokon su viđeni zajedno povodom 60. rođendana svoje pokojne majke, princeze Diane.  Zbog ove važne obljetnice, braća su ostavila po strani svoju svađu, a sve to kako bi otkrili kip u čast svoje majke koji je izradio Ian Rank-Broadley.

On je smješten u vrtovima u kojima je princeza često pronalazila mir prije tragične smrti davne 1997. godine. Kip prikazuje Dianu kako grli dvoje djece, a braća su povodom njegovog otkrivanja uputila i zajedničku izjavu.

AFP

“Svaki dan bi voljeli da je i dalje s nama te se nadamo kako će ovaj kip biti trajni simbol njenog života i ostavštine. Zauvijek ćemo pamtiti njenu ljubav, dobrotu i snagu koja je promijenila svijet na bolje, ako i mnoge živote.”

AFP

Braća su navodno razgovarala nekoliko dana prije ovog događanja, dok je Harry bio u samoizolaciji, a svađa je nastala navodno zbog Harryjeve supruge Meghan Markle koju William ne može smisliti. Nakon što je njegov mlađi brat odlučio napustiti porodicu te okrenuti novu životnu stranicu u SAD-u i ššokantnog intervjua s Oprah Winfrey, odnos među braćom postao je još gori.

(L.B.)

AFP

Pročitajte još