Severina pokazala da oskudna odjeća ne mora biti neukusna

Piše: A.K.

Trend nošenja “golih” haljina započeo je prije 15 godina, a često se mogu vidjeti na crvenim tepisima i svečanim događajima.  One su isprva djelovale provokativno, pa čak i vulgarno, no danas vrijedi pravilo da se pomoću takvih haljina dodatno može istaći dobra linija, efektno, bez da prelazi granice dobrog ukusa.

To je dokazala i Severina u svom modelu napravljenom od crne čipke. Ona je dugačku haljinu kratkih rukava i otvorenih leđa kombinirala s crnim štiklama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

“Golom” haljinom danas nazivamo svaki model koji je napravljen od materijala boje kože ili nekog prozirnijeg materijala bilo koje boje koji razotkriva tijelo.

Ovaj tip haljina viđao se u holivudskim filmovima i klubovima burleske od početka 20. stoljeća. Nazivali su ih iluzornim haljinama jer su ostavljale dojam da je žena koja ih nosi gola.

Haljina Jeana Louisa u kojoj je Marilyn Monroe čestitala rođendan Johnu F. Kennedyju

U mainstream modu lansirala ih je Marilyn Monro kada je Johnu F. Kennedyju 1962. godine čestitala rođendan u zavodljivoj nude haljini kostimografa Jeana Louisa.

Neke od najprovokativnijih golih haljina nosila je Cher, a najviše se pamti crni model Boba Mackieja koji 1988. nosila na dodjeli Oscara.

Cher na dodjeli Oscara 1988. godine u goloj haljini Boba Mackieja

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti