Praktični i udobni modeli haljina za plažu

Piše: A.K.

Izbor je raznolik, od haljina prozračnih materijala do pregršt modela koji će zadovoljiti svačiji ukus i stil

Većina žena prilikom odlaska na plažu poseže za praktičnim i udobnim haljinama, te su nezaobilazan dio outfita za plažu. Izbor je raznolik, od haljina prozračnih materijala do pregršt modela koji će zadovoljiti svačiji ukus i stil.

Vizija idealne haljine varira od žene do žene, a cilj ostaje isti – nesmetano uživati na putu i odlasku s plaže. Jedne preferiraju modele lepršavog maksi kroja, druge modele mini dužine koji se neće lijepiti za noge, trećima je najbitniji njihov materijal, a četvrtima to da prekriva ruke, kako bi se poštedjele opekotina od Sunca.

Na sreću svih dama koje se nalaze u potrazi za idealnom haljinom za plažu, brojni brendovi potrudili su se da u aktualnoj ponudi ne manjka različitih modela od kojih se pojedini jako ističu.

 

Najzastupljenije su udobne, svima poznate, kaftan haljine, kakve je 70-ih godina aktualizirao američki dizajner Roy Halson. Modeli u duhu boho stila tradicionalno uživaju popularnost tokom ljetnih mjeseci.

Čipka ili vez su detalj koji dominira u aktuelnim trendovima, a prave se od materijala poput pamuka i lana, koji tople ljetne dane čine podnošljivijim.

Teško je ne primijetiti i lepršave verzije golih ramena ili spuštenih naramenica, a najzastupljenije su one u zemljanim tonovima.

 

 

Pročitajte još