Ovo su ljepotice koje su zarobile srca naših Zmajeva

Piše: A.K.

Većina fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine su porodični ljudi koji vrijeme van terena uglavnom provode u toplini doma zajedno sa svojim najbližima, suprugama i djecom.

Amra i Edin Džeko

Neki svoje privatne živote ne kriju od javnosti i kamera, a upravo je takav slučaj našeg najboljeg fudbalera Edina Džeke jer je puno toga poznato o njegovoj višegodišnjoj vezi i braku s manekenkom i glumicom Amrom Silajdžić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Oni žive u Rimu i imaju kćerku Unu. Ne daju često intervjue, ali su prilično aktivni na društvenim mrežama gdje objavljuju fotografije.

Zerina i Vedad Ibišević

Javnost malo toga zna o supruzi Vedada Ibiševića. Oni su se vjenčali 2010. godine nakon što je Zerina Medić, sada Ibišević, završila studij Žurnalistike na sarajevskom Fakultetu političkih nauka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vedad Ibisevic (@vedad.ibisevic)

Zerina se jedno vrijeme prije udaje za Ibiševića pojavljivala u spotovima balkanskih estradnih zvijezda, a zajedno sa suprugom, danas živi u Belinu. Zerina i Vedad su roditelj troje djece.

Josephina i Miralem Pjanić

Nicolle i Asmir Begović

Asmir Begović jedan je u nizu naših fudbalera koji su vrlo rano stali na ludi kamen. Srce bh. zarobila je Engleskinja Nicolle. Ona se bavi dresurom konja, a izrazila je i želju da u ovoj disciplini predstavlja našu zemlju na Olimpijskim igrama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolle Begovic (@nicollebegovic)

Supruga Miralema Pjanića je izvjesna Josephina s kojom Zmaj ima sina Edina, a o njoj se ne zna mnogo osim da je dječačka ljubav kreatora igre slavnog Juventusa.

Malo se zna i o supruzi Emira Spahića. Azra Spahić je ‘’dobro skrivena’’ od javnosti, kao i supruga bivšeg reprezentativca Zvjezdana Misimovića. Stefanija Misimović je makedonskog porijekla, a Misimovići su roditelji troje djece.

Pročitajte još