Uz pomoć ovih trikova spriječite kosu da se masti

Piše: Redakcija

Ako imate masnu kožu, vaš tip vlasišta će vjerovatno biti isti. U ovom slučaju, svakodnevno šamponiranje nije štetno, ali važno je za to izabrati proizvode za nježnu negu kose.

Odviknite se od svakodnevnog šamponiranja

Kosu je potrebno prati na svaka dva dana. U početku će se javiti osećaj neprijatnosti, pa je bolje započeti ovaj proces od vikenda, kada ne morate nigdje ići.

Koristite suhi šampon – on neće samo ukloniti masnoću, već će i dodati volumen vašoj kosi. Ako nema suhog šampona, u pomoć će doći bebi puder: nanesite proizvod na korijen kose, a zatim uklonite višak češljem. Da bi prah bio nevidljiv na tamnoj kosi, pomiješajte ga sa kakaom.

Operite kosu vodom na sobnoj temperaturi i isperite hladnom vodom – ovo će izgladiti folikule dlake i učiniti kosu glatkijom.

Pijte najmanje 2 litre vode dnevno – odgovarajući režim hidratacije će smanjiti lučenje sebuma.

Čišćenjem vlasišta očistit ćete pore od nečistoća. Piling se može napraviti kod kuće: dodajte malu količinu vode u morsku so, nanesite na korijen kose i nježno masirajte. Masaža poboljšava cirkulaciju krvi i stimuliše rast kose.

Nanesite regenerator i masku samo na vrhove. Ovi proizvodi opterećuju kosu, pa ih rasporedite po dužini bez dodirivanja korijena i temeljno isperite vodom da biste uklonili sve ostatke. Odaberite šampon i regenerator sa prirodnim sastojcima, bez sulfata i parabena.

(A. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti