Dvije velike greške koje uništavaju odnose

Piše: Redakcija

Ljubav je divna, ljubav volimo, volimo osjećaj koji imamo kada nekog volimo, volimo znati da nas neko voli… Svatko ima neki svoj odgovor na pitanje što je ljubav, a dogodi se često da neke stvari u vezi ljubavi ne razumijemo najbolje.

Kada je u pitanju razumijevanje ljubavi,dvije se greške događaju vrlo često, a ako ih ne uočimo na vrijeme i ne pokušamo ispraviti mogu ozbiljno narušiti odnose.

Bitno nam je da smo voljeni, a manje razmišljamo o tome da moramo ne samo biti voljeni nego i voljeti

U vezi ili braku često se dogodi da postanemo zaokupljeni “poštenom” razmjenom. Želimo razgovarati o tome ko više radi za vezu i ponašamo se kao da smo protivnici ili poslovni partneri, a ne “organizam” koji ne bi trebao funkcionirati na taj način.

Ne možemo voljeti jednu osobu, bilo našeg partnera ili samog sebe, na štetu druge strane. Bitno je voljeti sebe, ali i partnera. Nije bitno samo znati da smo voljeni, bitno je iskreno voljeti drugu stranu bez računica.

Mnogi na ljubav gledaju kao na krajnju tačku ili osjećaj, umjesto kao na neprekidnu radnju

Mnogi osjećaje koji se dogode na samom početku nazivaju ljubavlju, a najveći problem je što, kada ti osjećaju nestanu (što se gotovo uvijek dogodi), pretpostavljaju da su se odljubili.

Stav da ništa nije lakše nego voljeti je česta ideja o ljubavi unatoč brojnim dokazima koji govore suprotno. Ljubav zahtijeva trud i rad, ali mnogi taj dio zanemaruju. Radije puste stvari da se raspadnu, a kasnije se pravdaju da se radilo o pogrešnom odabiru partnera.

Naravno, i taj scenarij je moguć, ali često je razlog prekida nedovoljno truda.

Značenje ljubavi, zdrave ljubavi, je kompleksno pitanje, ali bez imalo sumnje zdrava ljubav temelji se na emocionalnom zdravlju imeđusobnom poštovanju.

Bitno je ući u vezu bez popisa očekivanja, osobito oko toga na koje načine želimo da nas partner ili partnerica usrećuju. To nije njihov posao. U ljubavi je bitno rasti zajedno, a ne držati jedno drugo na istom mjestu. Zrela ljubav nadahnjuje i podržava.

Izvor:zadovoljna

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti