Melisa Dizdar: Prezadovoljna sam svojim trenutnim izgledom

Piše: A.K.

Savjet: Kada nemam vremena za feniranje, obično svežem visoki rep ili nisku punđu

Melisa Dizdar (23), rođena Travničanka, s adresom u Sarajevu, javnosti je poznata po nazivu svog YouTube kanala „Budi drugačija“, a simpatije je osvojila učešćem u show programu „Ja, blogerica“. Putem društvenih mreža sa svojim patiteljima nesebično dijeli savjete o raznim temama, od uređenja interijera do pripreme kulinarskih delicija. Nakon što je objavila da je u drugom stanju, iz dana u dan se nižu komentari kako Melisi trudnoća itekako godi i da blista. Samo za čitatelje „Azre“ je otkrila svoje male tajne uljepšavanja

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Moja rutina ima jutarnje, dnevne i večernje mini rituale. Jutarnje obavljanje higijene prati lagana krema za lice, u toku dana volim voditi računa o njezi ruku i usana, dok u večernjim satima uživam u kupkama i balzamima.

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Kada nemam vremena za feniranje, obično svežem visoki rep ili nisku punđu i dodam svilenu gumicu za kosu u boji odjevne kombinacije koju nosim tog dana. Svilene gumice koristim već duže vremena, ne lome mi kosu i kosa uvijek izgleda “sređeno“.

 

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Kao tinejdžerka sam mislila da želim velike usne, nešto oduzeti nešto dodati, međutim, s odrastanjem sam shvatila da je jako važno prihvatiti sve svoje nepravilnosti. Imala sam želju za aparatićem, koji mi je bio neophodan, sada sam već na korak do skidanja aparatića i prezadovoljna sam svojim trenutnim izgledom.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Počela sam sa šminkanjem u drugom razredu srednje škole, uz dozvolu majke. Kupovala proizvode redom bez da sam gledala šta mi odgovara. Pravila sam klauna od sebe. Danas bih izgledala kao panda s crnim sjenama oko očiju, sutra kao da me neko pretukao sa ljubičastim sjenama, sljedećeg dana s crnim tušem… strašno (smijeh). Sedam dana, sedam karikatura. U mojoj glavi je to bilo cool i nenadmašivo. Mislim da je jako važno da tinejdžere pustimo da prođu takav period. Inače neće sami shvatiti gdje pripadaju. Ja sam prošla sve te “karikature “ i shvatila šta mi najbolje odgovara.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Od početka mog pojavljivanja pričam o lekcijama koje bih dala mladoj osobi. Ističem prave vrijednosti i bavim se pozitivnim i realnim dešavanjima života svake mlade djevojke / žene. Pokrenula sam i svoje proizvode koji nose poruku “Budi svoja. Budi drugačija.“

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Već dvije godine redovno posjećujem „Herbal spa“ centar u kojem radim sve tretmane od depilacija do tretmana čišćenja lica, kao i trudničke masaže trenutno. Nemam baš mnogo slobodnog vremena, ali praktikujem barem jednom u mjesecu da odvojim vrijeme za sebe i odem 30-60minuta na neki tretman.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Jednom mjesečno čistim organizatore i perem nesesere, jer se isprljaju od sjena i pudera. Četke za puder perem micelarnom vodom (potopim ih pet minuta) nakon svakog korištenja, puder inače rijetko koristim, dok ostale četkice za sjene perem istom metodom također jednom u dvije sedmice.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Nemam proizvod koji koristim baš za to područje. Koristim maske za lice, ali ne vjerujem da imaju efikasno djelovanje u tom području.

Kako oblikujete obrve?

– Obrve uglavnom ne diram, ukoliko tog dana imam full make-up, onda na obrve stavim samo maskaru za obrve, tačnije malo ih raščešljam i to je sve.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Dok me niste pitali ovo pitanje, nisam primijetila da ih imam. Ne opterećujem se nebitnim stvarima. Primijetila sam da sam nakon dugo patnje i bola ispravila svoje zube i sada kod drugih prvo primijetim osmijeh.

Jeste li tokom pandemije drastično promijen ili beauty navike?

– Da! Prije pandemije sam češće kostila puder i više sam novca trošila na šminku. Sada već nije tako. Više novca trošim na proizvode za njegu i generalno se manje šminkam.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– „Bruno Banani Pure woman“. Nježan miris koji mi je urezan u sjećanje. Vraća mi lijepe uspomene. Kada god osjetim taj miris, sjetim se meni jako bitne osobe.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Mene ćete vidjeti bez maskare, pudera i nacrtanih obrva, ali bez ruža i olovke – teško. Najčešće koristim nude nijanse.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti