Šta mislite o ženama koje rode u 55-oj godini? Brigitte Nielsen to uopće ne smeta

Piše: Redakcija

Danska manekenka i glumica Brigitte Nielsen (58) majka je petero djece, a posljednje dijete, kćerkicu Fridu, rodila je u 55. godini. To je njeno prvo dijete sa suprugom Mattiom Dessijem, nakon desetljeća neuspješnog pokušavanja umjetnom oplodnjom. Iako je dobila procjenu da su u njenim godinama šanse za uspjeh 2.5%, Nielsen je ipak uspjela ostati trudna i roditi prekrasnu djevojčicu.

“Uvijek sam govorila da želim pokušavati sve dok ne ostanem bez ijednog embrija. Nekad mi se mora posrećiti. I na kraju jest”, rekla je ljepotica i dodala da je morala piti jako puno lijekova i hormona.

“Ovo je jedna jako skupa igra u kojoj možete dobiti, a možda i ne. Mnogo lijekova, hormona, patnje da bi vas neko na kraju nazvao i rekao – žao nam je, niste trudni. To je poražavajuće. Vaš partner se nalazi u istim problemima kao i vi, osim ako niste samohrana majka. Morate ostati realni, a ako ste stariji, šanse su protiv vas”, rekla je Nielsen.

Priznala je i da je dobila puno pisama i e-mailova od drugih žena, koje su je pohvalile zbog hrabrosti.

“Nekima je to smiješno, nekima užasno, a nekima se sviđa. Zaista smatram da se to nikoga ne tiče. To je moj suprug, moj život i mi volimo to što radimo. Kada mi ljudi kažu – pa imaš 54 godine, odgovorim – da, pa, šta je sa svim muškarcima u 60-ima, 70-ima, 80-ima? Nedavno sam vidjela Jeffa Goldbluma koji je upravo dobio drugog sina u 64. godini i rekla sam mu: ‘Jeffe, kako si, stari oče?’ Frida mi zna reći: ‘Mama, ti si jedna stara vještica’, a ja joj odgovorim: ‘Frida, ja sam najbolja mama koju ćeš ikada imati'”, ispričala je za The Guardian.

Izvor: jutarnji.hr

(S.P.)

Pročitajte još