Uvijek su u trendu: Odaberite farmerke u skladu s figurom

Piše: A.K.

Skinny, ravne, širokih nogavica, poderane, farmerke dolaze u mnogo oblika i lako se izgubiti u tolikoj ponudi. Ipak, osim što želite odabrati model koji je u trendu, veoma je važno da odaberete i onaj koji će najbolje pristajati vašem obliku tijela. Bilo da ste sitne građe, atletski tip ili imate raskošnije obline, postoji model koji će najviše laskati vašoj figuri.

Figura pješčanog sata 

Najbolje će vam pristajati farmerke visokog struka, jer će privući pažnju na uže dijelove tijela i lijepo oblikovati figuru. Pazite da prednji džepovi nisu jako naglašeni ili ukrašeni, jer će to vizuelno proširiti bokove.

Dječačka figura

Ako imate više dječačku figuru, vjerovatno želite vizuelno “pojačati” svoje obline. Idealan izbor za vas su farmerke visokog struka sa suženim nogavicama. Ovakav kroj će dati vašoj figuri obliji, ženstveniji izgled. Također, farmerke s podvijenim nogavicama su odlične za definiranje oblika, dok će ravni i široki stilovi dodati volumen kukovima i butinama.

Obliji tip

Farmerke s nogavicama koje se šire pristaju svim figurama, ali najbolje oblijim. Pripazite samo da se nogavica počinje širiti malo iznad koljena, jer će to vizuelno smanjiti kukove i stražnjicu. Ako ih nosite uz cipele s visokim potpeticama, bit ćete zadivljeni efektom.

Sitnija građa 

Farmerke ravnih, odrezanih nogavica dobro pristaju svakom obliku tijela, ali će izdužiti figuru ukoliko ste sitnijeg rasta.

Pročitajte još