Od tanke do bujne kose u nekoliko minuta

Piše: I.J.

Nerijetko, kada je riječ o kosi, žalimo za onim što nemamo. Pa ukoliko imamo ravnu kosu, žalimo za valovitom i obratno. Iako tanka kosa broji određene prednosti poput bržeg sušenja, donosimo isprobane trikove slavnih frizera kako, barem prividno, imati bujnu kosu

REDOVNO ODRŽAVAJTE VRHOVE

Sigurno ste primijetili da u danima koji slijede neposredno poslije svježeg šišanja imate više kose. To je zato što su vrhovi svježi i deblji i to nećete vidjeti samo vi, nego i svi drugi oko vas. Ako imate tanku kosu, redovno šišajte vrhove i njegujte ih uljima koja sprječavaju njihovo pucanje.

 

OŠIŠAJTE SE

Uprskos tome što možda volite dugu kosu, ako ona nije baš gusta, možda biste trebali razmisliti o drastičnom šišanju. Tanka duga kosa može izgledati vrlo loše, poput rezanaca i ponekad je bolje ošišati se na stepenastu kraću frizuru, koja će vam dati volumen i potrebnu gustoću. Najbolje bi bilo da se posavjetujete s frizerom, koji će sigurno znati idealnu dužinu za vašu teksturu kose i oblik lica.

MANJE JE VIŠE

Ako imate rijetku kosu, na nju nikako ne biste smjeli stavljati mnogo proizvoda. Vaša kolekcija proizvoda za kosu morala bi biti poprilično mala i sastojati se samo od šampona, regeneratora i proizvoda za volumen. Različiti njegujući i stilizirajući proizvodi mogu otežati vašu kosu i napraviti da izgleda kao da je imate još manje.

 

NATAPIRAJTE KOSU

Iako natapirane frizure možda podsjećaju na devedesete, nemojte se dati preplašiti. Ako znate koje pramenove odignuti od tjemena, vaša frizura može izgledati odlično, a dat će vam potreban volumen. Jednostavno, natapirajte kosu pri korijenu na vrhu glave i dobit ćete gustoću za kojom žudite.

KORISTITE PRAVE ČETKE

Nisu sve četke iste i ulaganje u pravi alat za vaš tip kose može vam biti vrlo isplativo. Ako imate tanku kosu, za vas su idealne četke s nježnim i mekanim dlačicama, koje će podignuti svaku vlas od tjemena. Važno je samo da kosu ne četkate naglim i brzim potezima, već polako i nježno.

 

POIGRAJTE SE S RAZDJELJKOM

Ako razdjeljak uvijek radite na istom mjestu i čudite se kako to da nemate voluminoznu frizuru, upravo u tome je pogreška. Kada je kosa duže vremena u istom položaju, ona se jednostavno polegne i izgubi gustoću. Pokušajte svaki dan razdjeljak raditi na drugom mjestu glave i odmah ćete vidjeti razliku. Poigrajte se s neobičnim linijama poput cik caka ili onog dubokog koji seže gotovo do uha.

 

UVIJAČI NEKA VAM BUDU NAJBOLJI PRIJATELJI

Uvijači za kosu mogu biti odlični pomagači. Uzmite tri ili četiri najveća uvijača i neposredno nakon feniranja stavite ih oko razdjeljka te pustite da stoje nekoliko sati. Kada ih skinete, nećete moći vjerovati koliko kose imate, skrivala se i samo ste je trebali potaknuti da se pokaže.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti